БРИФІНГИ

Народний депутат Віктор Остапчук (група «Партія «Відродження») порушив під час брифінгу питання соціальних гарантій чорнобильців. «Борги треба віддавати, тим більше, якщо йдеться про відповідальну державу та її громадян, які свого часу віддали своє здоров’я, а дехто й життя заради майбутнього рідної країни», — зауважив він.


Депутат нагадав, що права ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС мав би гарантувати спеціальний закон «Про статус та соціальний захист чорнобильців», ухвалений у 1991 році. «Але зміни, внесені протягом останніх 27 років, та часткове фінансування чорнобильських проблем зробили права та пільги майже декларативними. Однак ст. 22 Конституції гарантує, що при внесенні змін до законів не допускається звуження існуючих прав», — сказав він.


З огляду на такий стан речей, група «Партія «Відродження» ініціює ухвалення законопроекту №6292, який відновлює гарантії соціальної справедливості чорнобильців. 


Вимагають продовження мораторію на продаж сільгоспземель


Під час перерви у пленарних засіданнях Верховної Ради, яка триватиме чотири тижні, партія «Батьківщина» планує зайнятися підготовкою до проведення всеукраїнського референдуму щодо продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення. Про це під час брифінгу повідомив народний депутат Сергій Власенко.


Він нагадав, що перший крок до проведення опитування вже здійснено: «Батьківщина» подала до ЦВК повідомлення про те, що 19 квітня о 13-й годині відбудуться збори ініціативної групи з організації та проведення цього референдуму, на які, відповідно до законодавства, запрошено й представника ЦВК для документації факту зборів».


Водночас фракція продовжує наполягати на відставці уряду та формуванні нового з порядних, патріотичних професіоналів, які здійснюватимуть політику на користь українського народу.


Олена ГОРБУНОВА.