За інформацією прес-центру штабу АТО, попри досягнуті домовленості Тристоронньої контактної групи про встановлення режиму тиші, російсько-окупаційні війська продовжують збройні провокації проти наших захисників. Так, за добу (дані на ранок 14.04) було зафіксовано 65 обстрілів позицій ЗСУ практично по всій довжині лінії протистояння. Противник використовує 122-мм артилерію, міномети калібром 120-мм і 82-мм, БМП, великокаліберні кулемети, зенітні установки, гранатомети й стрілецьку зброю.

 

Судячи з поведінки гібридів, вони не мають наміру відмовлятися від силових дій. За оперативними даними групи «Інформаційний опір», Стахановське угруповання в Луганській області посилено накопичує артилерійські боєприпаси. Щодоби по 5—6 «Уралів» з ящиками боєприпасів перекидаються на Алчевськ і Перевальськ. А на полігоні в районі Тореза (Донецька область) бойовики ведуть інтенсивну підготовку механіків-водіїв танків Т-72.

Запланована партія техніки протягом найближчого тижня прибуде з Росії.


Також відзначається перекидання на Донецький напрямок підрозділів ЗС РФ (особовий склад і бронетехніка). За рахунок цих сил здійснюється доукомплектування підрозділів, розташованих уздовж лінії розмежування.


За отриманими даними групи «ІО», згідно з розпорядженням командування Центру територіальних військ Південно-східного військового округу ЗС РФ, підрозділи донецьких бойовиків мають бути укомплектовані на 100 відсотків до кінця квітня. Для цього, за словами народного депутата України Дмитра Тимчука, окупанти проводять активну приписну кампанію серед місцевого чоловічого населення з метою поставлення «на військовий облік». Крім цього, відзначається «взяття на баланс у військкоматах ДНР» автотранспортних засобів «націоналізованих» підприємств.
За словами координатора групи «ІО»,


керівництво «ДНР» віддало вказівку про посилення контролю й фільтраційних заходів на КПВВ зі свого боку «у зв’язку з небезпекою проникнення українських диверсантів перед і під час великодніх свят із метою диверсій і акцій саботажу в громадських місцях».


Після проведеної наради із представниками керівництва «МВС» і «МО ДНР», було відхилено пропозицію «МДБ ДНР» про запровадження «особливого режиму» роботи КПВВ у передсвяткові та святкові дні.