Футбол. Ліга Європи. 1/4 фіналу. Перші матчі. 13 квітня.


«Андерлехт» (Бельгія, Брюссель) — «Манчестер Юнайтед» (Англія). 1:1 (Дендонкер, 86 — Мхітарян, 37).


* * *


«Аякс» (Нідерланди, Амстердам) — «Шальке-04» (Німеччина, Гельзенкірген). 2:0 (Классен, 23, 52). У складі німецького клубу Євген Коноплянка вийшов на заміну на 83-й хвилині.


* * *


«Сельта» (Іспанія, Віго) — «Генк» (Бельгія). 3:2 (Сісто, 15, Аспас, 18, Гвідетті, 38 — Боетьюс, 10, Баффель, 67). Руслан Малиновський у складі гостей зіграв увесь матч. До речі, він заявив, що хоче залишитися в Європі, а не повертатися в «Шахтар».


— Хочу грати при повних трибунах, у хорошій атмосфері, коли ти постійно на виду. Нині «Генк» грає в єврокубках. У Бельгії дуже піднявся чемпіонат — це всі зауважують.


* * *


«Ліон» (Франція) — «Бешикташ» (Туреччина, Стамбул). 2:1 (Толіссо, 83, Морель, 84 — Бабел, 15).


Перед початком матчу вболівальники господарів вибігли на поле, оскільки фанати гостей почали кидати петарди з верхнього ярусу на французькі сектори. Це саме той випадок, коли безкарність породжує нові антизаконні дії. Згадаємо, як уболівальники стамбульського клубу громили трибуни НСК «Олімпійський» у Києві під час зустрічі групового раунду «Динамо» — «Бешикташ». За що відбулися легким переляком — штрафом від УЄФА. Хуліганів тоді вдома зустрічали, мов героїв. І лише київське «Динамо» своєрідно покарало «Бешикташ», обігравши його — 6:0!