Наша рятувальна служба що далі, то більше стає справжньою, тобто цивілізованою. Не тільки "у них", а й у нас професійні рятувальники піклуються не лише про людей, а й про братів наших менших. Не так давно вони відігріли лебедя, котрий потрапив на Сумщині у крижану пастку, раніше витягли з глибокої ями корову, а цими днями -- голуба, що заплутався в електричних дротах. Про перші два випадки наша газета вже розповідала, про останній зараз прочитаєте.

 

Коли я запитав у прес-офіцера Державної служби з надзвичайних ситуацій на Сумщині Євгена Могиленця, чому голуба визволяли не електрики, а рятувальники, він відповів: кому люди подзвонили, ті й приїхали. Відділення чергового караулу пожежної частини прибуло з висувною драбиною, якою дісталися до птаха. Виявилось, що бідолашний голуб потрапив у "подвійний капкан": спочатку він заплутався у мотузяній сітці, а вже нею зачепився за електричний дріт. Невідомо, скільки б провисів на ньому униз головою, якби у одного з перехожих не защеміло серце, і він не набрав "101". Було це вже близько 8-ї вечора, і дуже добре, що в цей час ніде нічого не горіло. Інакше, навіть найцивілізованіші пожежники навряд чи віддали б пріоритет птаху.

 

Рятувальники відвезли голуба до своєї частини та уважно його оглянули. Він виявився не лише виснаженим, а й пораненим: у птаха була зламана лапка. Тож командир відділення Віктор Якименко вирішив забрати його додому та попіклуватися, поки пернатий не стане на крило. Фотографуватися для газети офіцер відмовився. Тож ви маєте задоволення бачити лише його руки. Здається, незважаючи на дуже коротке знайомство, голубу у таких долонях затишно.

 

Володимир ЧЕРНОВ.

Фото надано автором.

 

Сумська область.

 

Голос України