Цими днями виповнюється 99 років з часу створення Товариства Червоного Хреста України (ТЧХУ) — однієї з найбільших у країні гуманітарних організацій. 

 


Взявши на себе благородну місію турботи про здоров’я людей та їхнє благополуччя, товариство продовжує пропагувати основоположні принципи Міжнародного руху Червоного Хреста, а також такі вічні цінності, як милосердя, людяність, співчуття. 


Сьогодні ТЧХУ надає медичну, соціально-побутову, матеріальну допомогу одиноким малозабезпеченим ветеранам та інвалідам війни і праці, хворим громадянам похилого віку, дітям-сиротам, багатодітним неповним сім’ям, мігрантам, біженцям, внутрішньо переміщеним особам, які постраждали внаслідок подій у Криму і військового конфлікту на сході України та надзвичайних ситуацій природного і техногенного характеру, проводить санітарно-просвітницьку роботу, здійснює немедичний догляд хворих на туберкульоз і ВІЛ/СНІД, розвиває волонтерський рух. Служби товариства нині, насамперед, там, де найгарячіше, — на Донбасі, в Балаклії, інших регіонах України, де людям дуже потрібна підтримка.


Вл. інф.


Фото надане ТЧХУ.