Футбол. Ліга чемпіонів. 1/4 фіналу. Матчі у відповідь. 18 квітня.

«Реал» (Іспанія, Мадрид) — «Баварія» (Німеччина, Мюнхен). 4:2. Голи: Левандовський, 53 (п), Роналду, 76, 105, 110, Рамос, 78 (автогол), Асенсіо, 112. Перший матч — 2:1.

«Реал»: Навас, Карвагаль, Начо, Рамос, Марсело, Модрич, Каземіро, Кроос (Ковачич, 114), Іско (Васкес, 71), Роналду, Бензема (Асенсіо, 64). Тренер — Зінедін Зідан.

«Баварія»: Нойєр, Лам, Гуммельс, Боатенг, Алаба, Роббен, Відаль, Алонсо (Мюллер, 75), Алькантара, Рібері (Коста, 71), Левандовський (Кімміг, 88). Тренер — Карло Анчелотті.

Вилучено Відаля (84, друге попередження).

Рефері — Віктор Кашшаї (Угорщина).

Мадрид. «Сантьяго Бернабеу». 78 346 глядачів. 23 градуси.

Після матчу в Мюнхені минулого тижня до роботи суддів були запитання. Ми побачили надуманий пенальті у ворота «Реалу» і неоднозначне видалення Мартінеса. У повторній зустрічі арбітри напартачили ще більше. До речі, рефері Кашшаї — той хлопець, котрий не зарахував гол українського форварда Девича у ворота англійців на Євро-2012.

Половину першого тайму гості володіли територіальною й ігровою перевагою, але створили лише момент. Друга частина була за господарями. Вони створили багато нагод забити. Але зиску від цього — жодного.

Отака марнотратність відгукнулася одразу після перерви, коли арбітр призначив спірний пенальті після падіння Роббена. Левандовський із позначки завдав влучного удару. В середині тайму «Реал» відігрався завдяки ефектному голу Роналду. А за хвилину Рамос забив дурний гол у власні ворота.

Суддівські помилки не закінчилися. Спершу за чистий підкат одержав друге попередження Відаль, залишивши «Баварію» вдесятьох. А у меншості німці, зрештою, не встояли. У кінцівці першого з додаткових таймів Роналду оформив дубль. Усе б нічого, але передачу від Рамоса португалець отримав, перебуваючи в явному офсайді. Далі мюнхенці відверто розклеїлися й у другому екстра-таймі пропустили ще два м’ячі.

* * *

«Лестер» (Англія) — «Атлетіко» (Іспанія, Мадрид). 1:1. Голи: Ньїгес, 26, Варді, 61. Перший матч — 0:1.

«Лестер»: Шмейгель, Сімпсон, Морган (Амарті, 84), Беналуан (Чілвелл, 46), Фугс, Магрез, Ндіді, Дрінкуотер, Олбрайтон, Оказакі (Ульоа, 46), Варді. Тренер — Крейг Шекспір.

«Атлетіко»: Облак, Гуанфран (Лукас, 55), Савич, Годін, Луїс (Корреа, 74), Ньїгес, Габі, Гіменес, Коке, Карраско (Торрес, 69), Гріззман. Тренер — Дієго Сімеоне.

Рефері — Джанлука Роккі (Італія).

Лестер-Сіті. «Кінг Пауер».31 548 глядачів. 7 градусів.

«Лестер» дав бій «Атлетіко» в повторному поєдинку. Однак чарівний похід англійців у Лізі чемпіонів усе-таки добіг кінця. Насамперед позначився вищий клас гостей. І, на жаль для «лисів», вони не зуміли включитися на повні оберти вже з перших хвилин. Натомість це зробили гості. А в середині тайму вони відкрили рахунок.

Однак Крейгу Шекспіру в перерві, схоже, вдалося розбурхати підопічних. Крім того, він зробив вдалі заміни. «Лестер», мов танк, попер на позиції опонента. Зрештою, на 61-й хвилині зусиллями Варді вони зрівняли рахунок. І надалі господарі були активними, створили кілька забійних моментів, але не реалізували їх. Хоча здавалося, що «лиси» вийдуть уперед. Але мадридці вистояли. Кінцівку поєдинку «Атлетіко» провів упевнено й довів справу до успішного підсумку.

Втім, і «Лестер» може пишатися виступом у Лізі чемпіонів. Турнір він залишає з високо піднятою головою.