Футбол. Ліга чемпіонів. 1/4 фіналу. Матчі у відповідь. 19 квітня.

«Барселона» (Іспанія) — «Ювентус» (Італія, Турин). 0:0. Перший матч — 0:3.

«Барселона»: тер Стеген, Роберто (Маскарано, 78), Піке, Юмтіті, Альба, Ракитич (Алькасер, 58), Бускетс, Іньєста, Мессі, Суарес, Неймар. Тренер — Луїс Енріке.

«Ювентус»: Буффон, Алвес, Бонуччі, К’єлліні, Сандро, Гедіра, П’янич, Куадрадо (Леміна, 84), Дібала (Бардзальї, 75), Манджукич, Ігуаїн (Асамоа, 88). Тренер — Массіміліано Аллегрі.

Рефері — Бьорн Кейперс (Нідерланди).

Барселона. «Камп Ноу». 96 290 глядачів. 14 градусів.

Дива не сталося: «Барселона» не змогла відігратися вдруге поспіль. Потрібно було ліквідувати відставання в три голи після матчу тиждень тому в Турині. Оборона «Ювентуса» знову продемонструвала свій найвищий клас і стримала найсильнішу в світі трійку нападників каталонського клубу.

Двічі Буффон залишився «сухим». Тактично Массіміліано Аллегрі знову вчисту переграв Луїса Енріке. Так, «Барселона» відзначилася декількома потужними атакуючими відрізками, але в цілому туринці контролювали ситуацію протягом усього поєдинку. Чудове враження справила гра італійського клубу в цьому чвертьфінальному протистоянні.

Помітно, що Аллегрі зростає як тренер, а «Ювентус» як команда. Можливо, «стара синьйора» нарешті дозріла для того, щоб виграти Лігу чемпіонів уперше з 1996 року. Але не поспішатимемо. Лише після жеребкування півфіналів спробуємо прогнозувати.

***

«Монако» (Франція) — «Боруссія» (Німеччина, Дортмунд). 3:1. Голи: Мбаппе, 3, Фалькао, 17, Ройс, 48, Жермен, 81. Перший матч — 3:2.

«Монако»: Субашич, Туре, Глік, Жемерсон, Менді, Сілва (Раджі, 90), Моутінью, Бакайоко, Лемар (Жермен, 81), Мбаппе, Фалькао (Дірар, 67). Тренер — Леонарду Жардім.

«Боруссія»: Бюркі, Піщек, Папастатопулос, Гінтер, Геррейру (Пулішич, 72), Вайгль, Дурм (Дембеле, 27), Кагава, Шагін (Шмельцер, 46), Ройс, Обамеянг. Тренер — Томас Тугель.

Рефері — Дамір Скоміна (Словенія).

Монако. «Луї ІІ». 17 135 глядачів. 8 градусів.

Після першого матчу було багато розмов про те, що «Боруссія» просто не змогла тоді зібратися на поганому емоційному тлі й програла 2:3. Мовляв, вибухи біля автобуса команди й перенесення зустрічі на добу вибили її з колії.

Однак повторний матч значною мірою відповів на багато запитань. Нестримний Мбаппе забив швидкий гол. Це дало змогу «Монако» грати в комфортний для себе футбол, гостро контратакувати. І це спрацювало — за 15 хвилин Фалькао забив другий м’яч.

Щоправда, на початку другого тайму завдяки голу Ройса намалювалася інтрига, але розвинути успіх гості не змогли. Натомість розкривалися дедалі більше. Це й призвело до нової контратаки й третього пропущеного м’яча. Нинішній «Монако» просто невблаганний. І він упевнено та заслужено вийшов до півфіналу.

***

Отже, сьогодні в Ньоні (Швейцарія) визначаться півфінальні пари. «Реал», «Атлетіко», «Ювентус», «Монако» крокують далі.