21 квітня в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого в Києві учасники «Програми стажування в апараті Верховної Ради України» (інтерни) (на знімку) зустрічалися з Аллою Погорєловою — доктором політичних наук, заслуженим працівником культури України, науковим консультантом Інституту законодавства Верховної Ради України, яка брала активну участь у заснуванні програми, що діє за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку вже двадцять другий рік.

 

До уваги вимогливої молодіжної аудиторії з різних регіонів України була представлена перша лекція з курсу «Культура і демократія», що викликала жвавий інтерес, цікаві запитання та пропозиції. Зокрема, йшлося про можливу організацію на базі бібліотеки творчого семінару зазначеної проблематики.

 

Генеральний директор Національної бібліотеки імені Ярослава Мудрого Тамара Вилегжаніна, доктор політичних наук, заслужений працівник культури України, науковий консультант Інституту законодавства Верховної Ради України Алла Погорєлова.

 

Генеральний директор бібліотеки Тамара Вилегжаніна — заслужений працівник культури України, кавалер орденів княгині Ольги ІІІ та ІІ ступенів, віце-президент Української бібліотечної асоціації, розповіла про активну соціокультурну діяльність свого закладу з урахуванням особливого значення живої книги в умовах надмірного захоплення молоді різноманітними гаджетами. Виконавчий директор ГО «Ліга інтернів» Марія Савіна зауважила, що розширення планів ознайомлення інтернів з культурним життям Києва сприятиме подальшому вдосконаленню підготовки сучасних управлінців, адже понад третина випускників програми успішно працюють на відповідальних посадах в апараті парламенту, міністерствах і відомствах України.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.

Більше фото тут — www.golos.com.ua