Нову назву присвоїли вулиці Свердлова у селі Мізяківська Слобідка Калинівського району на Вінниччині. Відтепер вона носить ім’я Валентини Білецької — колишнього фельдшера, чуйної людини, яка упродовж 35 років надавала медичну допомогу односельцям.

— На жаль, наша Валентина рано пішла з життя, — каже Мізяківський сільський голова Любов Мусієнко. — Її не стало у 2011-му, на той час жінці було 53 роки. Земляки дотепер згадують її добрим словом. Депутат сільради Марія Пилипчук запропонувала на сесії увічнити пам’ять медика. Учасники зібрання одноголосно підтримали таку пропозицію.

Валентина Білецька прибула у Мізяківську Слобідку після закінчення Гайсинського медичного коледжу. За словами її доньки Тетяни Ібрагімової, це було єдине місце роботи матері. Бувало, зверталися по допомогу і з сусіднього села Мізяків. Ніколи не відмовлялася йти на виклик, незалежно від того, у яке село, чи в яку пору доби.

— Про маму дотепер кажуть, що вона була доброю людиною, — продовжує пані Тетяна. — Дивуюся, як вона знаходила час ще й на вишивку, залишила у пам’ять про себе гарні рушники. Завжди пекла хліб. Цієї справи і мене навчила.

Інколи з бабусею йшла на виклик до хворого її внучка, нині шестикласниця Таміла Ібрагімова. Дівчина уже відтепер обрала для себе майбутню професію — хоче бути медиком, як її бабуся.

Віктор СКРИПНИК.

Вінницька область.