У готельному комплексі «Глобус» невідомі жорстоко побили учасника АТО та колишнього біатлоніста, призера європейських чемпіонатів Олександра Починка (на знімку), поширив інформацію інтернет-ресурс «Тернополяни». Олександр зазнав тяжких тілесних ушкоджень: закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, забійні рани чола, обличчя та інших частин тіла. Він підозрює у злочині харківських «тітушок» із сумнозвісного об’єднання «Оплот».

Фото
з сайту «Тернополяни».

— Я з бойовим побратимом 22 квітня прийшов у ресторан, аби привітати свого кума з днем народження, — розповів Олександр Починок. — Коли вийшов у коридор і залишився один, мене одразу почали бити з десяток молодиків. На мене стрибали зі столу. Навіть не можу сказати, скільки разів ці виродки повторили такий спосіб побиття.

Непритомного Олександра доставили в обласну лікарню. Туди підтягнулися небайдужі тернополяни.

— У минулий четвер на громадській раді при обласній поліції ми повідомили начальнику Олександру Богомолу про присутність «тітушок», — розповіла громадська активістка Катерина Бойко. — Це майже сорок бойовиків, які вже кілька місяців живуть у «Глобусі». Ми почули у відповідь, що це адекватні спортсмени.

Як пояснили активісти, пан Богомол під «адекватними спортсменами» мав на увазі учасників чемпіонату України з ММА. Та головний організатор цього турніру та керівник служби автодоріг у Тернопільській області Богдан Юлик зазначив, що учасники змагань до інциденту не мають жодного стосунку.

Тим часом, згідно з інформацією відділу комунікації обласної поліції, що з’явилася на їхньому сайті, місцеві активісти зібралися під стінами ОДА з вимогами до керівників краю та поліції зробити усе можливе, аби порушники відповіли за скоєне. З активістами зустрівся Олександр Богомол, який запевнив, що розслідування у цій справі триватиме відкрито та чесно. За його словами, правоохоронці встановили усіх осіб, причетних до конфлікту. Головний поліцейський краю закликав тернополян зберігати спокій, аби ситуація не набула радикальних форм. Та спростував інформацію про те, що приїжджі є членами організації «Оплот» — усі вони працівники охоронної фірми «Легіон». Водночас підтвердив, що їх запросив агрохолдинг «Мрія».

Михайло ЛИСЕВИЧ.

Тернопіль.