Останню добу (станом на ранок 24.04) бойовики понад 30 разів обстріляли наших військових. За даними прес-центру АТО, на донецькому напрямку вогнем мінометів калібру 120 мм та 82 мм, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів окупанти накрили Троїцьке. По захисниках Авдіївки гатили зі 120 мм мінометів, протитанкових гранатометів та кулеметів великих калібрів. По оборонцях Пісків, Луганського та Новоселівки Другої вели вогонь з мінометів калібру 82 мм та гранатометів. Опорні пункти наших підрозділів під шахтою «Бутовка» та Невельським обстріляли з гранатометів, великокаліберних кулеметів, а біля Зайцевого — зі стрілецької зброї.

На маріупольському напрямку вогнем мінометів калібру 82 мм та протитанкових гранатометів російські найманці гатили поблизу Тарамчука та Мар’їнки. Озброєння БТР, автоматичні гранатомети та кулемети великих калібрів застосували поблизу Гнутового, а стрілецьку зброю — біля Широкиного. Морських піхотинців під Водяним та Павлополем обстріляли снайпери. На луганському напрямку з мінометів калібру 82 мм, гранатометів та великокаліберних кулеметів били поблизу Новозванівки, Новоолександрівки, Валуйського.

Що відбувається на передовій, розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район ДАП): «У нас знову гаряче. Режим тиші закінчився не розпочавшись. Вночі окупанти застосували міномети, гранатомети, великокаліберні кулемети. Обстріл тривав понад годину. Бойовики намагаються просунутися в сіру зону. Ми відповіли миттєво і точно. Зараз обстріли припинилися. Є час укріпити свої позиції. Однак затишшя ненадовго, вже через декілька годин знову почнуться салюти. В орків усе за графіком. Залишати нашу землю вони не збираються. Розвідка підтверджує це. Вони постійно укріплюються: будують нові бліндажі та окопи. Поруч з важкою артилерією у них працюють екскаватори. Тому готуємося... Тривожні новини надходять від наших побратимів з Авдіївки. Там хлопців безперервно обстрілюють уже кілька днів. Російські найманці активно застосовують важку артилерію й танки. Є там втрати. Загинуло двоє хлопців, багато поранених».

Олександр ПЕКНИЙ.