Під час поїздки на Хмельниччину дружина Президента Марина Порошенко побувала у Старокостянтинівській спеціалізованій школі І ступеня, гімназії імені Героя України Сергія Бондарчука. Там разом із учнями заповнили сторінки видання загальнонаціонального проекту «Книга Миру». Область стала тринадцятим регіоном, де діти учасників АТО залишили    свої сімейні фото та написали побажання миру на сторінках книги.

В обласному центрі Марина Порошенко взяла участь у роботі тренінгу для фахівців психолого-медико-педагогічних консультацій. Цей навчальний курс був організований благодійним фондом Порошенка в рамках соціальної програми «Інклюзивна освіта — рівень свідомості нації». Перша леді поспілкувалася з учасниками семінару, вислухала їхні думки та ідеї щодо впровадження інклюзивної освіти і вручила сертифікати про проходження тренінгу.

А представники обласної влади запевнили, що продовжуватимуть розвиток інклюзивної освіти, зокрема, в цьому році планують розширювати мережу інклюзивних груп, покращуватимуть матеріально-технічну базу навчальних закладів, працюватимуть над доступністю приміщень для дітей з особливими потребами. Вважають, цьому допоможе і меморандум про співпрацю, який підписали між Хмельницькою ОДА та благодійним фондом Порошенка. Документ визначає стратегічні напрями співробітництва щодо розвитку інклюзивного освітнього середовища в області. При цьому Марина Порошенко передала дизайн-проект сучасної медіатеки для шкіл з інклюзивною освітою в області. Він передбачає переформатування звичайних бібліотек із врахуванням специфіки дітей з особливими потребами. Медіатеки з ігровими куточками планують відкрити у 59 школах області з інклюзивною формою навчання. Проте поки що про будь-які суми на фінансування цього проекту із фонду Порошенка не йдеться.

Ірина КОЗАК.

Хмельницький.