Футбол. Кількість команд-учасниць української Прем’єр-ліги в сезоні 2017/18 залишиться незмінною — змагатимуться 12 клубів.

Таке рішення ухвалено на робочій нараді керівництва ліги з тренерами клубів, яка відбулася в Києві. Поки що не визначилися з форматом турніру, який досі обговорюють.

Скажімо, є такий варіант: 12 команд, чотири кола. Тобто буде два етапи, в кожному — по два кола. Порівняно з нинішнім сезоном зміни передбачено. Головне — планується плей-оф, але для остаточного рішення необхідно ще кілька днів.

Щоправда, є фахівці, котрі вважають, що потрібна більша кількість учасників, ніж тепер. Зокрема, наставник київського «Динамо» Сергій Ребров схильний до того, щоб в елітному дивізіоні грали 16 клубів. І його підтримують колеги, а ще більше — вболівальники з усієї країни.

***

Під час наради наставник національної збірної Андрій Шевченко спілкувався з тренерами та представниками клубів УПЛ. Загальну підтримку дістала його пропозиція провести взимку (можливо, в січні 2018 року) розширений тренувальний збір національної та молодіжної команд.

Це робить можливими спаринги з суперниками високого рівня. Якщо наші найсильніші клуби, як і раніше, планують починати підготовку до весни в Іспанії, такий збір можна організувати там, можливо, навіть у сусідній Португалії. Залишилося погодити тільки терміни.

Найважливішим аргументом тренера збірної було те, що всі наші суперники з групи, за винятком Косово, проводили такі збори цьогоріч взимку.

***

До речі, Шевченко раніше висловився щодо наступного відбірного матчу наших футболістів проти Фінляндії на її полі 18 червня:

— Ми маємо дуже серйозно підготуватися до цієї зустрічі. У Фінляндії — новий тренер, команда змінила свою гру. Фіни приймають нас удома, а там ніколи просто не буває. Ця збірна незалежно від того, яку кількість очок вона має, володіє неабиякими амбіціями, прагне показати хороший футбол і гідно виступити. Особливо на своєму полі. А ми повинні все це врахувати у своїй підготовчій роботі. Адже нас у тому поєдинку влаштовує тільки перемога.