Лідер Радикальної партії підрахував: на підвищення соціальних пенсій та «осучаснення» пенсії для людей з великим трудовим стажем потрібно 20 мільярдів гривень. Водночас за рахунок перевиконання бюджету Пенсійного фонду внаслідок підвищення мінімальних зарплат матимемо 30 мільярдів гривень до кінця року. Тобто гроші є, навіть з надлишком, стверджує лідер РПЛ. Тому підвищувати пенсії, на його переконання, можна вже нині.

 

 

«Немає потреби тягнути з цим питанням до жовтня. Унаслідок підвищення мінімальних зарплат з 1 січня ми маємо перевиконання доходів бюджету Пенсійного фонду. Є можливості для того, щоб підняти передусім пенсії для півмільйона українців, які отримують так звану соціальну пенсію — 947 гривень. І друга категорія пенсіонерів — це люди з великим стажем роботи, пенсія яким не перераховувалася і не «осучаснювалася» з 2012 року.

Тож маємо суцільну зрівнялівку. Цю несправедливість потрібно прибрати — істотно підняти пенсію для людей з великим трудовим стажем. А для тих, в кого немає стажу, встановити пенсію на рівні, що не нижче за прожитковий, щоб вони не зводили кінці з кінцями», — заявляє Олег Ляшко.


Саме тому політик вимагає підвищити пенсії не з 1 жовтня, а з 1 червня. Одночасно з цим він пропонує продовжувати піднімати мінімальні зарплати.


«Ми пропонуємо за рахунок детінізації економіки, підтримки нашого Антикризового плану розвитку економіки, перекриття дірок від контрабанди на митниці підняти мінімальну зарплату з 1 жовтня і встановити її на рівні 5000 гривень на місяць», — закликає Ляшко.


Каже, виграють від цього всі: і робітники, бо їхні доходи збільшаться, і Пенсійний фонд, бо зростуть надходження, і бізнес, адже люди з грошима зможуть купувати більше товарів. І головне — виграє Україна, адже коли економіка буде сильна — не буде потреби ходити по світу з простягнутою рукою по кредити.

Фото прес-служби депутата.

ДО РЕЧІ

Лідер фракції Радикальної партії Олег Ляшко прокоментував повідомлення директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника про надходження від Спеціалізованої антикорупційної прокуратури справи щодо начебто його незаконного збагачення.


«Порушення САП проти мене кримінального провадження — це чисте політичне замовлення влади. На керівника САП Назара Холодницького має прямий вплив Президент Порошенко, як і на Генпрокурора Луценка, який у січні також порушив проти мене кримінальну справу. Про те, що проти мене з’явилася нова справа, я знав ще минулого четверга, мені про це повідомив голова НАБУ Артем Ситник», — написав на своїй сторінці у Facebook О. Ляшко. Він також поінформував, що А. Ситник попросив його не повідомляти про це ЗМІ, щоб розібратися без політичного тиску, та зауважив, що правоохоронці не дотрималися обіцянки щодо об’єктивного розслідування.


«У п’ятницю, 21 квітня, я також зателефонував керівнику САП Назару Холодницькому і висловив йому своє обурення замовними діями проти мене. Холодницький повідомив мені, що справа порушена за публікаціями в Інтернеті щодо придбання мною будинку, що це чиста формальність і що після надання мною пояснень справа буде закрита. Але, виявляється, САП і НАБУ потрібні не мої пояснення по суті і з’ясування істини у справі, а гарячі новини! Замість реальної боротьби з корупцією ці органи перетворюються на знаряддя політичної боротьби і піару за рахунок платників податків», — підкреслив народний депутат.


Наголосивши, що САП і НАБУ виконують політичні замовлення, О. Ляшко висловив переконання, що вигадані проти нього звинувачення розсиплються, бо справжня мета замовників цих справ — не боротьба з корупцією, а політична дискредитація.