Голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансової політики і банківської діяльності Сергій Рибалка звернувся до міністра фінансів України Олександра Данилюка із проханням поінформувати профільний комітет про роботу Міністерства фінансів.


«Давно пора заслухати міністра фінансів на засіданні профільного комітету Верховної Ради. Отже, плануємо з колегами по комітету послухати його 17 травня про результати роботи Мінфіну України за минулий рік та за перші чотири місяці поточного року. Міністра ми запросили завчасно», — заявив Сергій Рибалка.


Він також повідомив, що представники фінансового комітету хочуть обговорити з міністром фінансів стратегію розвитку державних банків та управління проблемними активами задля мінімізації проблемної заборгованості банківської системи.


«Ці питання є досить важливими не лише для нашого профільного комітету, а й для всього суспільства. Нам потрібно чітко розуміти ситуацію з цих питань, щоб мати можливість максимально ефективно працювати над вдосконаленням законодавства в банківській сфері. А від правильного використання державних банків як інструментів державної економічної політики багато в чому залежить і майбутнє економіки України», — наголосив Сергій Рибалка.


Глава фінансового комітету нагадав, що 14 березня було досягнуто домовленості з Мінфіном, що в середині травня на засіданні профільного парламентського комітету буде представлено оновлену стратегію розвитку державних банків.