ВИБОРИ

У списку кандидатів на посаду голови об’єднаної територіальної громади (ОТГ) з центром у селі Якушинці, що біля Вінниці, — 24 претенденти. Серед них дев’ять жінок. Вибори голови й депутатів тут відбудуться в останній день квітня. Як пояснили в територіальній виборчій комісії, найбільш неочікуваним для них стало прагнення молоді поборотися за «булаву» очільника громади. Це право виборюватимуть 17 студентів вищих навчальних закладів Вінниці. Зокрема, по чотири студенти з національного медичного університету та державного педагогічного, по два — з донецького національного, торговельно-економічного та національного технічного університетів. По одному студенту зареєстровано з національного аграрного, університету «Україна» та кооперативного коледжу.


Керувати ОТГ виявили бажання також сільський голова Якушинець Василь Романюк та голова Вінницької районної ради Сергій Сітарський. Як пояснив Василь Романюк, нова громада об’єднає сім населених пунктів із загальною кількістю мешканців майже 14 тисяч. Центр розташовується за декілька кілометрів від Вінниці. Передвиборна кампанія в одній із найбільших ОТГ краю почалася із... скандалу: вже тричі змінювали склад і голову територіальної виборчої комісії.


Того ж дня в області обиратимуть голів і депутатів ще у двох об’єднаних громадах — Мурафській Шаргородського району та Кунківській Гайсинського району. Загалом на Вінниччині вже працює 21 громада.


Вінницька область.