Футбол. Кубок України. Матчі 1/2 фіналу. 26 квітня.

«Миколаїв» — «Динамо» (Київ). 0:4. Голи: Ярмоленко, 45+1, 81 (п), 90+1, Кадар, 62.

«Миколаїв»: Чумак, Сартіна, Назаренко, Бессалов, Кошелюк, Куценко (Батюшин, 75), Ковальов, Павлов, Кулішенко, Алексанов, Маурі (Морозов, 88). Тренер — Руслан Забранський.

«Динамо»: Рудько, Кадар, Віда, Очигава, Морозюк, Рибалка, Сидорчук (Буяльський, 65), Антунеш (Кравченко, 69), Ярмоленко, Циганков (Гармаш, 62), Яремчук. Тренер — Сергій Ребров.

Рефері — Катерина Монзуль (Харків).

Миколаїв. Центральний міський стадіон. 14 100 глядачів. 14 градусів.

У першій половині зустрічі, як і належить, спостерігалася величезна перевага чемпіона за всіма компонентами. І лише самовіддана гра Романа Чумака та емоційне піднесення, котре відбилося на діях господарів, особливо в обороні, не давали киянам змоги реалізовувати численні моменти.

І лише на першій доданій до першого тайму хвилині «Динамо» зламало ту героїчну оборону господарів. Роман Яремчук у стрибку перевів м’яч на Андрія Ярмоленка, а той миттєво завдав влучного удару головою.

Після перерви «корабели» пішли вперед. І своїми гострими діями примусили похвилюватися опонентів. Однак динамівці вистояли і знову заходилися атакувати. Під час розіграшу кутового фантастичний за красою гол забив угорський оборонець киян Тамаш Кадар: ударом у падінні через себе. М’яч рикошетом від стійки влетів у ворота.

А потім ще два м’ячі забив Ярмоленко, оформивши хет-трик. І випередив Андрія Шевченка у списку найкращих бомбардирів «Динамо» в історії клубу, вийшовши на четверте місце. У Шевченка — 124 м’ячі, у Ярмоленка — 126.

Відзначимо, що в складі динамівців дебютував 19-річний півоборонець Микита Кравченко.

***

«Шахтар» (Донецьк) — «Дніпро». 1:0. Гол: Тайсон, 68.

«Шахтар»: Шевченко, Бутко, Ордець, Кривцов, Азеведо, Патрік (Зубков, 87), Малишев, Марлос, Дентіньо (Бернард, 60), Тайсон (Степаненко, 78), Бланко Лещук. Тренер — Паулу Фонсека.

«Дніпро»: Лунін, Адамюк, Сваток, Лопирьонок, Влад, Ротань (Вакулко, 50), Польовий, Нагієв, Кочергін, Чеберко (Когут, 64), Довбик (Луньов, 74). Тренер — Дмитро Михайленко.

Рефері — Олександр Дердо (Чорноморськ).

Харків. ОСК «Металіст».

4 751 глядач. 13 градусів.

У першому таймі «Шахтар» більше контролював м’яч, але занадто вже ліниво грали донеччани. Однак і «Дніпро» зі свого боку намагався не давати створювати по-справжньому небезпечні моменти біля своїх воріт.

«Гірники» діяли, як то кажуть, стоячи, без завзяття. Либонь, сподівалися обіграти дніпрян винятково на класі.

І після перерви «помаранчево-чорні» особливо не додали в русі, діяли швидше раціонально, вірячи у свій шанс. І таки дочекалися його: ефектний удар низом виконав невтомний Тайсон.

***

Фінальний поєдинок Кубка України сезону 2016/2017 відбудеться 17 травня на ОСК «Металіст» у Харкові.