Футбол. У попередньому числі нашої газети ми опублікували результати жеребкування відбірного циклу Євро-2016. Тепер пропонуємо календар ігор у групі С.

2014 рік.

8 вересня. Україна — Словаччина. Люксембург — Білорусь. Іспанія — Македонія.

9 жовтня. Білорусь — Україна. Македонія — Люксембург. Словаччина — Іспанія.

12 жовтня. Україна — Македонія. Білорусь — Словаччина. Люксембург — Іспанія.

15 листопада. Люксембург — Україна. Македонія — Словаччина. Іспанія — Білорусь.

2015 рік.

27 березня. Іспанія — Україна. Македонія — Білорусь. Словаччина — Люксембург.

14 червня. Україна — Люксембург. Білорусь — Іспанія. Словаччина — Македонія.

5 вересня. Україна — Білорусь. Іспанія — Словаччина. Люксембург — Македонія.

8 вересня. Словаччина — Україна. Білорусь — Люксембург. Македонія — Іспанія.

9 жовтня. Македонія — Україна. Словаччина — Білорусь. Іспанія — Люксембург.

12 жовтня. Україна — Іспанія. Білорусь — Македонія. Люксембург — Словаччина.

— Іспанці — фаворити нашої групи, — заявив тренер збірної Білорусі Георгій Кондратьєв, коментуючи результати жеребкування виданню «Прессбол». — Могло бути краще, могло — гірше. Нічого не залишається, як битися в кожному матчі. Тоді все буде нормально. Не можна сказати, що нам пощастило або навпаки. Іспанія — явний фаворит. Про Україну скажу, що це дуже сильна команда. Таких майстрів, як Ярмоленко і Коноплянка, із задоволенням придбали б і західні клуби.

Тренер національної команди Словаччини Ян Козак не в захваті від того, що доведеться грати проти України та Іспанії у відборі до Євро-2016.

— Я хотів мати інших суперників, — сказав він. — Та водночас Іспанія — головний магніт для наших уболівальників. Порівняно з минулою кваліфікацією у нашій нинішній групі сильніші команди, тому складніше буде досягти успіху.

Природно, що на подію відгукнувся і наставник збірної України Михайло Фоменко:

— Думаю, що до підсумкового жеребкування потрібно ставитися спокійно і не думати про «якби». Природно, Іспанія — явний фаворит в нашій групі. Не лише чемпіон світу та Європи, а й узагалі лідер світового футболу. Також у нашій групі є й один аутсайдер. Решта команд приблизно одного рівня. Але це не означає, що до них  треба ставитися по-різному.

І насамкінець коментар від віце-президента УЄФА Григорія Суркіса:

— Я впевнений, що до всіх суперників потрібно готуватися відповідально. Ймовірно, хтось сприймає цю групу як прохідну. Але варто пригадати наші невдалі матчі плей-оф зі Словенією, поєдинки, коли у нас відбирали «незаплановані» очки у кваліфікації, зокрема білоруси.

Погодьтеся, в цій групі Україна не є фаворитом, бо в ній присутня Іспанія. Але ми можемо претендувати на статус другої команди...