Тернопільщина не є лідером з високих цін. Але вони все одно кусаються. Зокрема, хліб «Український» вагою 650 грамів коштує 12,94 гривні, «Бородінський» (500 грамів) — 13,99, батон (400 грамів) — 8,25 гривні. Звісно, залежно від торговельної мережі вартість хліба може коливатися, але не істотно. І це при тому, що Тернопільщина — один з найбільших виробників зерна в Україні.
Говорячи про ціни на продукти харчування у Тернополі, треба зазначити, що у магазинах вони часто вищі, ніж на ринку. Скажімо, 900-грамовий пакет молока у супермаркетах коштує від 16 до 21 гривні. А на базарі за 15—16 гривень можна купити півтора літра. Десяток курячих яєць на ринку вдасться виторгувати за 10—18 гривень. А в магазинах за них треба віддати 20 і більше.
Інше, на що треба звернути увагу, це ціни до Великодня і після. На початку квітня кілограм свинини пропонували за 75—95 гривень. Перед Великоднем ціна піднялася до 85—125. І не падає! Така само ситуація з яловичиною: 75—90 гривень до свят і 95—120 після них. На дві гривні подорожчала гречка — нині кілограм коштує 32—34 гривні. Підскочила і вартість капусти: 6 квітня вона коштувала 4—6 гривень, а тепер за неї правлять від 6 гривень за кілограм.
Подешевшав тільки сир (на 10 гривень) — нинішня його ціна 30—40 гривень за кіло. Інші традиційні для українців продукти харчування зберігають цінову стабільність. За кілограм сала треба віддати 20—50 гривень, печінки — 50, борошна — 6—10, рису — 16—26, картоплі, буряка, цибулі — 5—6, моркви — 4—7, цукру — 15,5—16, часнику — 60—90 гривень. Літр олії коштуватиме покупцеві 22—36 гривень.
Тернопільська область.