З послом ФРН в Україні Ернстом Райхелем (на знімку) обговорили безпекову і гуманітарну ситуацію на Донбасі, роботу Мінських груп, також роботу місії СММ ОБСЄ, — про це повідомила Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко на своїй сторінці у «Фейсбуці».

 


«Україна жорстко засуджує всі факти агресії і тиску на спостерігачів місії, особливо в контексті останнього теракту, коли на окупованій Луганщині підірвали машину патруля. Цей трагічний інцидент потребує всебічного незалежного розслідування і покарання винних. Також розповіла послу про наші зусилля із звільнення заручників, яких сьогодні на окупованих територіях уже 127...


Я прекрасно усвідомлюю ту важливу роль, яку відіграє Німеччина і особисто канцлер Ангела Меркель для збереження єдності ЄС у питанні санкцій проти РФ до повного виконання Мінських угод. Я знаю, скільки Німеччина та її керівництво докладають зусиль для мирного врегулювання конфлікту на Донбасі, спровокованого РФ. Але завжди, на всіх зустрічах із німецькими високопосадовцями прошу посилити тиск на РФ задля звільнення заручників і розв’язання гуманітарних проблем, наголошую, що гуманітарний блок для нас на одній позиції з безпековим за пріоритетністю. І що вибори там можливі тільки після демілітаризації та встановлення сталого миру. Обговорили інші вразливі питання. Конструктивно  працюємо — заради посилення міжнародної підтримки України».