МОЗ та НАБУ підписали Меморандум про співпрацю


Однією із найболючіших проблем вітчизняної медицини реформатори однозначно називають корупцію. Як з нею боротися, вирішували вчора в Києві на Всеукраїнському форумі «Перша допомога у боротьбі з корупцією в охороні здоров’я». Основна мета організаторів заходу — об’єднати зусилля фахівців задля боротьби з цим ганебним явищем у медичній сфері і окреслити спільні завдання та виклики. До його роботи долучилися не лише дві найзацікавленіші сторони — МОЗ та НАБУ — Transparency Іnternatіonal Ukraіne, МФ «Відродження», а також громадськість та експерти з усієї України. За підсумками форуму керівники МОЗ та НАБУ підписали Меморандум про співробітництво між Міністерством охорони здоров’я та Національним антикорупційним бюро України.


Нещодавно уряд затвердив пакет законопроектів щодо впровадження реформи фінансування медичної галузі, які передав до Верховної Ради на розгляд та голосування. Їх парламент має розглянути вже у травні. Нинішній план реформування галузі від МОЗ схвалили і посли «великої сімки», ознайомившись із напрацюваннями відомства.


Паралельно з цією подією провідні спеціалісти з лікування тяжких хвороб у дітей скликали прес-конференцію на тему «Міжнародні закупівлі завалені. Хто винен? Діти без ліків!». Про катастрофічний стан із постачанням препаратів у медзакладах столиці повідомляли фахівці Центру дитячої онкогематології і трансплантації кісткового мозку Національної дитячої спеціалізованої лікарні ОХМАТДИТ, представники благодійних фондів «Допомога онкохворим дітям» та «Крона». Їм самотужки вирішувати проблеми вже несила, тож і просять втручання держави...


Київ.