Підприємство, яке є одним із провідних у світі з випуску авіаційних двигунів для літаків та вертольотів, сьогодні опинилося у вкрай важкому становищі.

 

Олег Ляшко на підприємстві «Мотор Січ».

Фото прес-служби депутата.


Перебуваючи з робочою поїздкою в Запоріжжі, лідер Радикальної партії відвідав «Мотор Січ». Унаслідок агресії підприємство втратило російський ринок, куди постачало 40 відсотків продукції. Окрім того, через блокаду припинилося постачання важливих комплектуючих для двигунів. Попри те, що цьогоріч державне замовлення збільшилося на 15 відсотків, до 500 мільйонів гривень, це все одно лише 5 відсотків обігу АТ «Мотор Січ».


Олег Ляшко пообіцяв зробити все, щоб підприємство працювало на повну потужність і люди не втратили роботу.


«Ми добиваємося збільшення оборонного замовлення, надання державних гарантій під майбутні контракти, щоб держава давала дешеві кредити. Окрім того, ми вимагаємо скасування земельного податку для підприємства.

Це дасть змогу зекономити мільйони гривень на розвиток виробництва та підвищення зарплат працівникам», — наголосив Ляшко, додавши, що зусиллями РПЛ вдалося звільнити від земельного податку заводи «Південмаш» та «Антонов».


Політик переконаний, «Мотор Січ» потрібно не лише Запоріжжю, а й усій Україні.


«Наше головне завдання — зберегти підприємство, щоб воно розвивалося, мало більше замовлень. Коли в українців буде більше роботи — буде більша зарплата. Це наша мета», — наголосив Олег Ляшко.