Про це заявив в інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна» голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський.
За його словами, у Центральній виборчій комісії з 22 лютого триває робота над підготовкою до проведення позачергових виборів Президента України, які Верховна Рада призначила на 25 травня.
Календарний план основних організаційних заходів щодо підготовки виборів має бути готовий у зазначений термін. «Комісія працює в абсолютно штатному режимі. Усі члени комісії усвідомлюють покладену на них відповідальність. Будучи одним із небагатьох, поряд із Верховною Радою, легітимних державних органів, комісія гарантує українському народу проведення виборів Президента в повній відповідності з міжнародними виборчими стандартами й законодавством України», — підкреслив він.
«Я впевнений, що результати виборів, підготовлених і проведених саме цим складом комісії, будуть з однаковою довірою сприйняті на всій території України: і у Львові, і в Донецьку, і в Сумах, і в Севастополі, що, безперечно, першочергово в нинішній політичній ситуації», — додав він.
***
Верховна Рада в першому читанні та в цілому ухвалила проект закону про внесення змін до додатка №3 до Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік» (щодо видатків на проведення виборів Президента України).
Законопроектом пропонується внести такі зміни до додатка №3 до Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік»:
збільшити видатки споживання загального фонду на 1965,5 мільйона гривень, у тому числі для Центральної виборчої комісії, та визначити в такому обсязі видатки за новою бюджетною програмою 6731040 «Проведення виборів Президента України»;
зменшити видатки споживання загального фонду Міністерства фінансів України (загальнодержавні витрати) на 1965,5 мільйона гривень за кодом 3511590 «Обслуговування та погашення зобов’язань за залученими коштами під державні гарантії для здійснення капітальних видатків розпорядниками бюджетних коштів».
Як зауважив голова Бюджетного комітету Євгеній Гєллєр, у такий спосіб передбачено перерозподіл видатків споживання за загальним фондом державного бюджету без зміни підсумкових показників видатків державного бюджету на 2014 рік. Отже, показники в законопроекті збалансовані.
Рішення депутати ухвалювали за скороченою процедурою, без обговорення. «За» проголосували 352 народні депутати.