Голова Верховної Ради Андрій Парубій у рамках візиту української парламентської делегації перебуває у Норвегії. Під час зустрічі з Головою Стортингу (парламенту) Норвегії Олеміком Томмессеном він наголосив: «Визнання Голодомору геноцидом українського народу на законодавчому рівні в парламенті Норвегії зміцнить наші міждержавні відносини».

 

Українська делегація на чолі з Головою Верховної Ради Андрієм Парубієм під час зустрічі з представниками Норвегії на чолі з Головою Стортингу (парламенту) Норвегії Олеміком Томмессеном.

Фото зі сторінки Андрія Парубія у Твіттері.

Водночас А. Парубій привітав свого норвезького колегу з 25-річчям встановлення дипломатичних відносин між нашими країнами й подякував за підтримку України в умовах російської агресії. «Норвегія одна з перших країн у світі, яка у своїх офіційних документах назвала Росію — країною-агресором», — зазначив він.


«Цьогоріч ми вшановуємо 85-ті роковини від початку Голодомору, який у багатьох країнах вільного світу визнано геноцидом», — наголосив Голова Верховної Ради, нагадавши: «Прем’єр-міністр Норвегії Йоган Людвіг Мувінкель на засіданні Ліги Націй порушував питання дослідження та визнання Голодомору геноцидом українців».


У рамках зустрічі української делегації з Головою Стортингу О. Томмессеном Голова Верховної Ради А. Парубій та очільник парламентської фракції «Народний фронт» Максим Бурбак закликали норвезьких парламентаріїв вплинути на зупинку будівництва газогону «Північний потік», адже це «загрожує безпеці України та всієї Європи».


Андрій Парубій на чолі парламентської делегації перебуває у Норвегії на запрошення колишнього Прем’єр-міністра цієї країни, директора «Центру Осло» Х’єль Магне Бондевіка.


За повідомленням прес-служби апарату Верховної Ради.