Головним завданням для парламенту сьогодні є формування фахового уряду, який здатен зупинити страшну кризу, аналогів якої країна ще не знала. На цьому наголосив Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов на брифінгу після погоджувальної ради.

«Наслідки діяльності Президента Януковича, екс-прем’єра Азарова та їхнього оточення — катастрофічні для нашої держави, — зазначив глава парламенту. — Вони загрожують взагалі кожному в нашій країні. Дуже серйозне питання, яке нині також стоїть на порядку денному, — це нормалізація життя в Україні, захист кожного громадянина, незалежно від того, де він мешкає, — в Києві,  Львові чи на Донбасі. Країна повинна зрозуміти: формування нової влади — це не тільки процес розподілу посад, це насамперед шлях до збереження держави, до захисту громадян».
Голова Верховної Ради звернувся до представників ЗМІ у своїх матеріалах не збурювати ситуацію, не нагнітати емоції. «Нині значно важче працювати, ніж було тоді, коли «Беркут» і внутрішні війська штурмували Майдан, — сказав О. Турчинов. — Цю страшну навалу — відсутність фінансів, розбалансування бюджету, повністю руйнацію економічних зв’язків, що відбулося внаслідок панування режиму Януковича, — не можна зупинити ані палицею, ані пістолетом, ані криками, ані красивими висловами. Тільки фаховою роботою, тільки, вибачте, пахотою цілодобово. І це треба нам зрозуміти. Це значно важче».
Глава парламенту також поінформував, що із сьогоднішнього дня згідно з планом проведення виборів Президента України 25 травня 2014 року, згідно з рішенням ЦВК, розпочнеться висування кандидатів на найвищу посаду в державі. Водночас Олександр Турчинов зауважив, що нинішня виборча кампанія буде стисла і проходитиме у складних економічно-соціальних умовах, але також висловив переконання, що новий уряд зможе стабілізувати ситуацію, і головне — щоб це були показові вибори за демократичністю, прозорістю та чесністю.
«Я звертаюся до всіх наших громадян, щоб вони обрали гідного Президента, гідного свого народу, великого, мужнього українського народу, — сказав Олександр Турчинов. — Нехай Господь благословить Україну і всіх нас».