Теніс. Україна матиме помітне представництво на черговому турнірі великого шлему «Ролан Гаррос», який стартує 28 травня в Парижі і триватиме до 11 червня.

У жіночому одиночному розряді з основної сітки стартують три тенісистки, котрі входять до топ-100 рейтингу WTA: Еліна Світоліна, Леся Цуренко та Катерина Бондаренко.

У чоловічому одиночному розряді без кваліфікації з першого раунду починає Олександр Долгополов. Шанс пробитися до основної сітки турніру через кваліфікацію одержать Сергій Стаховський та Ілля Марченко, а також Катерина Козлова й Ангеліна Калініна.

Нагадаємо, що Олександр Долгополов у березні брав вимушену паузу для лікування травми. Перед тим киянин виграв ґрунтовий турнір у Буенос-Айресі (Аргентина), у фіналі перемігши японця Кеі Нісікорі.

В активі Еліни Світоліної (десятої в світовому рейтингу) вже три перемоги на турнірах WTA у цьому сезоні. 22-річна харків’янка вигравала фінали на Тайвані, у Дубаї та Стамбулі. Леся Цуренко також має один трофей у нинішньому сезоні. Киянка була найсильнішою в Акапулько (Мексика).