Лідер Радикальної партії Олег Ляшко вважає, що спроби скасувати свято Великої Перемоги — «від невеликого розуму». Про це політик заявив на зустрічі з ветеранами.

 

Олег Ляшко пообіцяв ветеранам, що нікому не дозволить забрати в них День Перемоги.

 

Перебуваючи з робочим візитом у Запоріжжі, лідер Радикальної партії Олег Ляшко відвідав Геріатричний стаціонар міського центру соціального обслуговування, де перебувають люди похилого віку, зокрема ветерани. Він привітав їх із Днем Перемоги та заспівав з ними пісні воєнних років — «Журавлі» та «Смуглянку».

«Хтось мене, можливо, буде засуджувати — адже у нас вітати ветеранів вже, виявляється, погано, і пісні для ветеранів співати погано... Я вважаю — це не від великого розуму. Всі ми колись будемо людьми старшого віку. І треба ставитися до людей так, як хочеш, щоб ставилися до тебе», — наголосив Ляшко.

Також політик розповів про завдання його команди в парламенті. Зокрема, про те, що його фракція робить для підтримки найменш соціально захищених верств населення.

«Ми нині добиваємося, щоб було державне регулювання цін на продукти першої необхідності: хліб, молоко, цукор, крупи та на ліки. Не може, наприклад, хліб коштувати 10—20 гривень, як сьогодні. Де ж стільки грошей набрати? Ціни на продукти першої необхідності мають бути доступні», — зазначив політик.

Лідер опозиційної фракції також наголосив на необхідності підвищення соціальних пенсій та пенсій для людей з великим трудовим стажем.

«Я проти зрівнялівки. Одна людина 30—40 років горбатилася, а інша — ніде не працювала, а отримують однакову пенсію. Тому я вимагаю з 1 червня підняти пенсії людям, які мають великий стаж роботи, та соціальні пенсії, які нині 947 гривень. Також потрібно, щоб до пенсії за кожен рік стажу додавали ще по одному відсотку», — підкреслив Ляшко.

Відзвітував народний депутат і про програму із забезпечення безплатними ліками, яку ввели за ініціативи Радикальної партії.

«Ми добилися, щоб люди, які мають захворювання серця, астму, проблеми із тиском, отримували безплатні ліки. Нині ми хочемо, щоб були безплатні обстеження, бо наші люди ходять до лікарні, коли смажений півень клюне в одне місце. У людей немає грошей на рентген чи аналізи», — акцентував увагу політик.

Ляшко пообіцяв добитися ухвалення цих рішень у парламенті.

Уляна ДВОРАКОВСЬКА.

Фото Османа КАРІМОВА.