Президент України Петро Порошенко провів зустріч з двопартійною делегацією Палати представників Конгресу США, до складу якої увійшли конгресмени Майкл Маккол, Уілл Херд, Марта Максаллі, Кенні Марчант, Клей Хіггінс, Кетлін Райс, Датч Рупперсбергер. У зустрічі також взяла участь Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко.

 

Президент України Петро Порошенко та Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко провели зустріч з двопартійною делегацією Палати представників Конгресу США.

Фото Миколи ЛАЗАРЕНКА (прес-служба Президента України).


Глава держави поінформував конгресменів про ситуацію на Донбасі, провокації, які відбуваються, і порушення режиму припинення вогню з боку контрольованих Росією бойовиків та подякував за потужну двопартійну підтримку України з боку Конгресу США у протидії російській агресії, посиленні обороноздатності нашої країни та впровадженні необхідних внутрішніх реформ.


Під час зустрічі було наголошено на необхідності збереження і посилення міжнародних санкцій щодо РФ до повного виконання нею Мінських домовленостей і відновлення суверенітету та територіальної цілісності України, включно з Кримом.


Сторони обговорили посилення співпраці у сфері зміцнення оборонної здатності України протистояти російській агресії. Петро Порошенко висловив сподівання, що Конгрес США активно підтримуватиме Україну й надалі, зокрема шляхом ухвалення відповідних законів та резолюцій.


Перший заступник глави парламенту Ірина Геращенко повідомила, що під час зустрічі також обговорювалася ситуація з правами людини в анексованому Криму, де знищується все українське і кримськотатарське, а також особливу увагу було приділено темі заручників. «Президент закликав конгресменів посилити тиск на РФ задля розв’язання гуманітарних проблем, зокрема, звільнення заручників», — зазначила Ірина Геращенко.


Президент висловив конгресменам свої співчуття у зв’язку з загибеллю громадянина США — представника місії СММ ОБСЄ, який підірвався під час теракту на окупованій Луганщині, та засудив будь-який тиск на цивільну місію СММ ОБСЄ.