Футбол. Ліга Європи.

1/2 фіналу. Матчі у відповідь. 11 травня.

«Манчестер Юнайтед» (Англія) — «Сельта» (Іспанія, Віго). 1:1. Голи: Феллайні, 17, Ронкалья, 85. Перший матч — 1:0.

МЮ: Ромеро, Валенсія, Байї, Блінд, Дарміан, Еррера, Феллайні, Погба, Мхітарян (Каррік, 77), Лінгард (Руні,86), Решфорд (Смоллінг, 89). Тренер — Жозе Моурінью.

«Сельта»: Альварес, Мальо, Кабраль, Ронкалья, Джоні, Васс (Госабед, 46), Радойя (Бонгонда, 68), Ернандес, Аспас, Гвідетті, Сісто (Бовю, 80). Тренер — Едуардо Беріццо.

Вилучено Байї, 88, Ронкалью, 88.

Рефері — Овідіу Гацеган (Румунія).

Манчестер. «Олд Траффорд». 75 138 глядачів. 13 градусів.

«Манчестер Юнайтед» виконав завдання виходу до фіналу. Для цього йому потрібно було не пропустити два м’ячі від «Сельти». І «червоні дияволи» впоралася з цим. Спочатку вони навіть перевиконували завдання, швидко відкривши рахунок. Решфорд на лівому фланзі побачив підключення Феллайні, навісив у район дальньої стійки, і бельгієць головою вколотив м’яч у ворота.

«Сельта» майже весь другий тайм зависала на воротах манкуніанців, але до по-справжньому небезпечних моментів справа не доходила. А от 85-та хвилина ледь усе не перевернула. Ронкалья ударом головою замкнув подачу Бонгонда — 1:1. Пристрасті закипіли. За невелику бійку поле залишили Ронкалья та Байї. Арбітр додав 6 хвилин, але рахунок змінити не вдалося нікому.

***

«Олімпік» (Франція, Ліон) — «Аякс» (Нідерланди, Амстердам). 3:1. Голи: Дольберг, 27, Ляказетт, 45 (п), 45+1, Геззаль, 81. Перший матч — 1:4.

«Олімпік»: Лопеш, Рафаел, Нкулу, Дьякабі, Морель (Рибус, 75), Толіссо, Гоналон, Корне, Фекір, Вальбуена (Геззаль, 77), Ляказетт. Тренер — Бруно Женезіо.

«Аякс»: Онана, Вельгман (Тете, 64), Санчес, де Лігт, Віргевер, Зієш, Шене (ван де Беек, 58), Классен, Траоре, Дольберг, Юнес (Клюйверт, 82). Тренер — Петер Бос.

Вилучено Віргевера, 84 (друге попередження).

Рефері — Шимон Марчиняк (Польща).

Ліон. «Парк-Олімпік-Льонне». 55 000 глядачів. 14 градусів.

«Олімпік» ледь не створив диво. Поступившись «Аяксу» у гостях 1:4, ліонці вдома билися, мов леви. І були близькі до мети. Хоча спочатку здавалося, що амстердамці здобудуть ще одну перемогу. Помилкою оборони господарів скористався Дольберг.

Усе з ніг на голову поставили півтори завершальні хвилини першого тайму. В центрі уваги опинився знаний забивака Ляказетт. Він заробив і сам реалізував пенальті, а наступної хвилини встиг замкнути відмінну передачу від Фекіра.

Після перерви «Ліон» продовжував давити і на 81-й хвилині засмутив суперника ще раз. Головою забив свіжий Геззаль, котрий вийшов на заміну. Буквально відразу «Аякс» залишився в меншості. Здавалося, що гості не витримають колосального психологічного напруження. Однак молода команда вистояла й зіграє у фіналі 24 травня в Стокгольмі (Швеція), на стадіоні «Френдс Арена».