Уряд України вдячний владі Сполучених Штатів Америки за всебічну підтримку нашої держави, в тому числі у проведенні економічних реформ, зміцненні української армії, протистоянні російській агресії та відновленні територіальної цілісності, і налаштований поглиблювати двосторонню співпрацю. Про це під час зустрічі з делегацією Конгресу США на чолі з головою Комітету національної безпеки Палати представників Конгресу США Майклом Макколом сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

 

«Розвиток двосторонньої співпраці зі Сполученими Штатами Америки для нашої країни є надзвичайно важливим. Сполучені Штати — наш стратегічний партнер, який відіграє надзвичайно велику роль у становленні нашої державності і незалежності», — наголосив він та поінформував співрозмовників, що цього року уряд ставить перед собою п’ять ключових завдань: проведення земельної, пенсійної реформ, широкої приватизації, а також реформ охорони здоров’я і освіти.


«Наша урядова команда готова й далі докладати зусиль для того, щоб Україна змінювалася», — підкреслив прем’єр.


Голова Комітету національної безпеки Палати представників Конгресу США Майкл Маккол у свою чергу зауважив, що Сполучені Штати відзначають успіхи України в ці складні часи та розглядають можливості продовження фінансової підтримки України на 2018 рік.


Під час розмови сторони також зачепили питання протистояння російській агресії, ситуації на Донбасі, погодилися з необхідністю спільної протидії кібератакам та збереження режиму санкцій проти Російської Федерації доти, поки агресія проти України не буде припинена.


«Від імені США хочу запевнити у сильній підтримці України в цій боротьбі. Це боротьба не лише за одну країну, а за свободу. Те, що відбувається в Україні, впливає на цілий світ. Ви маєте нашу цілковиту підтримку», — запевнив конгресмен Майкл Маккол.