Учора Голова Верховної Ради Андрій Парубій узяв участь у відкритті дев’ятої презентації-виставки «Інформаційний ярмарок-2017», яка відбувається в кулуарах парламенту. Співорганізатором заходу є Програма Агентства США з міжнародного розвитку (USAІD) «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво».

 

Сергій Рибалка, голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансової політики і банківської діяльності, Олександр Данченко, голова Комітету Верховної Ради України з питань інформатизації та зв’язку, Голова Верховної Ради України Андрій Парубій, посол США в Україні Марі Йованович.


Фото Олександра КЛИМЕНКА.

Під час виставки народні депутати, представники апарату Верховної Ради зможуть ознайомитися з інформаційними ресурсами українських неурядових і міжнародних організацій. Це сприятиме налагодженню співпраці між ними, що дасть змогу зробити роботу парламенту більш ефективною.


«Для нас велика честь співпрацювати з українськими громадськими і міжнародними організаціями в питаннях реформування Верховної Ради. Адже без якісного сучасного європейського парламенту важко уявити європейське майбутнє України», — наголосив Андрій Парубій.


Він запевнив, що Верховна Рада була і залишається ключовим майданчиком не лише прийняття рішень, а й подолання кризи. «Проголошення української державності відбулося саме в парламенті. І після помаранчевої революції та Революції Гідності Верховна Рада була тим майданчиком, який допоміг подолати політичну кризу», — нагадав Андрій Парубій.


Глава парламенту зазначив, що перед законодавчим органом стоять великі і амбітні завдання, які важко реалізовувати. Усі учасники громадських ініціатив, з якими він перебуває в постійній комунікації, це розуміють. «Але водночас ми зробили неймовірно серйозні кроки з відкритості Верховної Ради, запровадження програми е-парламент, вдосконалення роботи всередині законодавчого органу. Наш постійний діалог і співпраця, допомога громадських ініціатив є одним із найважливіших стимулів у цій роботі. Без сильного парламенту не буде сильної України», — підкреслив Андрій Парубій.


Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Марі Йованович зазначила: сьогодні так багато всього відбувається, що важко все відстежити. Тому ця виставка — чудова нагода для цього. Люди, з котрими спілкуватиметеся, та проекти, про які дізнаєтеся, переконана вона, принесуть багато нового.


Марі Йованович запевнила, що уряд США твердо налаштований на співпрацю з Верховною Радою. І сьогоднішня подія — добра ознака такого співробітництва і нагода до його продовження.