Футбол. Кубок України. Фінальний матч. 17 травня.


«Шахтар» (Донецьк) — «Динамо» (Київ). 1:0. Гол: Марлос, 81. На 8-й хвилині Марлос не реалізував пенальті (поперечина).


«Шахтар»: П’ятов, Срна, Кучер, Ракицький, Ісмаїлі, Степаненко, Коваленко (Малишев, 83), Марлос, Тайсон, Бернард (Зубков, 90+1), Феррейра (Ордець, 90+3). Тренер — Паулу Фонсека.


«Динамо»: Коваль, Пантич, Віда, Кадар (Циганков, 84), Морозюк, Антунеш, Шепелєв, Сидорчук (Рибалка, 67), Гармаш, Ярмоленко, Бєсєдін. Тренер — Сергій Ребров.


Рефері — Костянтин Труханов (Харків); асистенти — Олег Плужник (Харків), Олександр Войтюк (Запоріжжя).


Харків. ОСК «Металіст». 25 000 глядачів. 9 градусів.


За десять хвилин до завершення основного часу Марлос (на знімку) забив красивий гол і... розплакався. Цей емоційний вибух був зрозумілий всім. Адже бразилець у дебюті зустрічі не реалізував пенальті (м’яч влучив у руку динамівця Пантича), поціливши в поперечину. І от цю важку каменюку вини, що лежала на його душі, Марлос скинув, тому й заплакав.

 


Протягом більшості ігрового часу команди діяли обережно, постійно думаючи про оборону. Тому моментів особливо гострих не виникало.


Отже, «Шахтар» — абсолютний лідер сезону-2016/2017. Він виграв і чемпіонат, і Кубок України. Ушосте зробив «золотий дубль»! До нинішніх звитяг «гірників» привів португальський тренер Паулу Фонсека, котрий очолює команду лише рік.


А «Динамо», яке повністю виклалося у фіналі, в цьому сезоні залишається без призів. Така вона, спортивна доля. І нічого тут не вдієш, бо завжди гору бере сильніший.


***


Андрій Шевченко:


— Донеччани молодці. Шансом своїм скористалися. Хоча не забили пенальті, але потім реабілітувався Марлос. У «Динамо» були моменти, але кияни їх не реалізували.


Як часто трапляється у фіналах, було багато боротьби, зіткнень, але гравці знайшли в собі сили і дуже толерантно провели поєдинок.


Мене, зрозуміло, цікавили кондиції збірників. З того, як вони рухалися, було помітно, що хлопці втомилися. Але є час і можна підтягнути їх до потрібного рівня готовності. Насамперед слід віддати перевагу психологічній підготовці. Нам треба виграти відбірний поєдинок у Фінляндії на її полі.


Сергій Ребров:


— Вітаю «Шахтар» з перемогою. Сьогодні була рівна гра. Ми створили моменти, але не реалізували їх, а суперник свій момент реалізував і заслужено виграв.


Щодо мого майбутнього, найближчим часом поговорю з президентом клубу, і всі дізнаються про результати розмови...


Паулу Фонсека:


— Відчуваємо велику радість, мої гравці — молодці, вони багато працювали. Також хочу подякувати вболівальникам, ми відчували їхню підтримку.


Це була важка зустріч для обох команд. У плані тактики команди гарно себе виявили. Важливо було шукати моменти і для нас, і для «Динамо». Якби ми реалізували пенальті, то гра більше б відкрилася.


І наш опонент заслуговує на перемогу. «Динамо» — сильна команда, ми їх поважаємо, це важкий суперник для нас...


***


Уже 15 липня в Україні стартує новий футбольний сезон. І відкриє його чергове побачення «Шахтаря» і «Динамо». Непримиренні суперники посперечаються за Суперкубок.


Але не варто забувати: ще не завершився нинішній чемпіонат. Мають відбутися три його тури. Зокрема, в 31-му (26 травня) ми станемо свідками поєдинку «гірників» і динамівців.

Фото shakhtar.com