Із 2 червня стартують щотижневі авіарейси з Рівного до Анталії (Туреччина). Тож керівники Рівненщини вирішили пересвідчитися, наскільки летовище Комунального підприємства Рівненської обласної ради «Міжнародний аеропорт «Рівне» готове до сезону.

— Рівненський аеропорт готовий приймати літаки, й вже чимало зроблено для того, аби в найближчій перспективі з’явилися рейси не тільки до Туреччини, а й інших країн та міст. Зокрема, щоб налагодити повітряне сполучення з Єгиптом, Болгарією, Польщею, а також Одесою, — розповів голова Рівненської обласної ради Микола Драганчук. — На мою думку, необхідно й надалі осучаснювати приміщення й техніку аеропорту. Так, обласна рада вже виділила кошти на реконструкцію руліжної доріжки, що дасть змогу приймати літаки класу «Боїнг». Є передумови, що летовище отримає грант на модернізацію інфраструктури, передбачений програмою транскордонного співробітництва Польща — Білорусь — Україна.

Делегація з Хмельницької області, яка перебувала на Рівненщині і відвідала це комунальне підприємство, була приємно вражена станом Рівненського аеропорту, відтак хоче відновити і свій.

Олександра ЮРКОВА.

Рівне.