Лідер Радикальної партії з трибуни Верховної Ради закликав уряд обговорювати пенсійну реформу з українцями, а не з МВФ.

 

На знімку:  Олег Ляшко на власному досвіді переконався, як важко трудяться шахтарі, і вимагає від держави шанувати їхню працю.


Фото надано прес-службою депутата.


«Українців пенсійна реформа стосується в першу чергу. Люди, які важко працюють усе життя, мають право знати, на яких умовах і коли вони виходитимуть на пенсію. Тому ми вимагаємо від уряду оприлюднити проект пенсійної реформи, щоб ми мали можливість публічно його обговорити», — наголосив О. Ляшко.


Політик зазначив, що кінцевою метою пенсійної реформи має бути підвищення пенсій.


«Уряд обіцяє, що пенсії піднімуть з 1 жовтня. Обіцянка — цяцянка, а дурневі радість! Насправді вони хочуть підвищити пенсії, а водночас внести законопроекти про підвищення трудового стажу для виходу на пенсію, ліквідацію пільгових умов виходу на пенсію для шахтарів, металургів, хіміків тощо. Ми категорично проти цього», — підкреслив народний депутат.


О. Ляшко переконаний, що чекати з підвищенням пенсій до жовтня немає потреби.


«Завдяки нашій ініціативі про підвищення мінімальних зарплат у нас понад 10 мільярдів гривень перевиконання доходів до Пенсійного фонду. Отже, гроші на підвищення пенсій є вже сьогодні. Насамперед потрібно забезпечити півмільйона людей, котрі отримують так звану соціальну пенсію, яка становить менш як 1000 гривень. Це не означає, що ці люди не працювали, просто їх не оформляли на роботу. Ми вимагаємо встановити для цієї категорії осіб пенсію не нижче 1500 гривень», — зауважив політик.


О. Ляшко також наголосив, що потрібно провести перерахування пенсій для людей, які мають великий трудовий стаж, щоб ліквідувати соціальну несправедливість, яка є нині.