Неважливо, скільки тобі років і як складеться твоя доля... Мама – це та людина, яка завжди буде тим святим образом, який протягом всього життєвого шляху оберігатиме і молитиметься за тебе, не спатиме ночами, коли тобі погано, та радітиме усім твоїм успіхам ф перемогам. 

Уже багато років поспіль організація українських жінок міста Ковентрі організовує та відзначає свято матері. Так, 14 травня у залі відділу Спілки Українців у Великої Британії  міста Ковентрі відбувся урочистий концерт, присвячений усім матерям та бабусям.  На свято зібралися жінки різних поколінь: і ті, які після війни опинилися у Великій Британії, і ті, що народилися у цій країні, але живуть з Україною у серці, і  молоде покоління жінок, які за різних обставин опинилися і нині мешкають у місті Ковентрі.                

Концерт відкрила та привітала всіх присутніх голова Організаціїї  Українських жінок у м. Ковентрі Люба Космірак. До поздоровлень долучилися учні дитячого садочку та суботньої школи міста Ковентрі. Член культосвітнього комітету Ірина Барська підготувала цікаву програму концерту. Діти заспівали пісні з побажанням здоров’я та всього найкращого своїм найдорожчим та найріднішим людям. Також були зачитані вірші, присвячені матусям та бабусям. Хор під керівництвом Романа Лещишишина теж виконав декілька пісень про матерів. Наразі пісня «Ой, чого так рано мамо посивіла» не залишила нікого байдужим. На свято були запрошені гості із Волверхемптону. Коли Ігор Мадилюс заспівав відому українську пісню «Рідна мати моя», то йому підспівував весь зал. 

 

 

Під час концерту жінки через скайп зв’язалися з представницями благодійного фонду"Сумна квітка". Всі присутні у залі мали можливість передати найщиріші привітання та поздоровлення з Днем матері всім жінкам України.        

Після концерту громада ще довго не розходилась - всі пригощалися тістечками та солодощами, приготовленими комітетом та ще довго разом співали українських пісень.  До того ж, кожна жінка отримала червону рожу, як символ материнства та любові.

Найзворушливішим моментом свята було, коли діти після концерту дарували букети квітів своїм матусям і казали «Мамочко, я тебе дуже люблю!». Чи це не найдорожчий подарунок для матері?! 

Підготувала 
Секретар Організації українських жінок у м.Ковентрі

Ірина КІНГ.