Щоранку за будь-якої погоди сотні маріупольців поспішають до моря на риболовлю. Почався сезон вилову азовського делікатесу, бичка-годувальника.

Давайте познайомимося — Ганна Федосіївна К. (на знімку): «Мені майже вісімдесят років, сама родом з Волновахи, а в Маріуполі живу вже п’ятдесят років. Працювали із чоловіком у пароплавстві на двох, без шести років, століття. І пенсія на двох — 4000 грн. Тож ми — морські вовки. Он як ціни зросли, пенсії вже не вистачає, довелося зайнятися риболовлею. Улов переважно йде на консерви в маслі, томаті. Узимку ласуватимемо смакотою. На ринку кіло бичка коштує п’ятнадцять гривень, а консерва 250 грам — усі двадцять. Тож годувальник наш — бичок».

Андрій НЕСТЕРЕНКО.

Фото автора.