«Голос України» у номері від 21 квітня цього року публікував матеріал «Не золоте дно» про критичну ситуацію, в якій опинилася біатлонна база в селі Підгороднє біля Тернополя. До речі, ця база хоч і має статус олімпійської, але проблем у неї чимало.

Утім, з’явилася надія на позитивне вирішення конфліктної ситуації навколо цього об’єкта. У рамках робочого візиту на Тернопільщину міністра молоді і спорту Ігоря Жданова відбулася виїзна нарада щодо повноцінного відновлення роботи біатлонної бази. У ній також взяв участь голова облдержадміністрації Степан Барна.

За словами міністра, під час наради за участю представників влади і спортивної спільноти вдалося уникнути подальшого загострення конфлікту, знайдено компромісні шляхи повернення цього спортивного об’єкта до повноцінної роботи.

«Ситуація з базою у Підгородньому є досить складною, хоча Тернопілля відоме своєю потужною спортивною школою. Тут виховувалися такі відомі спортсмени, як Олена Підгрушна, Дмитро Підручний, Анастасія Меркушина та інші. Тому наше завдання — зберегти і розвивати біатлон саме на Тернопіллі. Ми домовилися, що «Колос» передає об’єкт у державну власність, у Державний центр олімпійської підготовки з біатлону, землю також передаємо на баланс цієї установи. А потім за допомогою різних державних інструментів, зокрема за рахунок коштів Фонду регіонального розвитку, розвиваємо її далі. Тобто будуємо сучасну інфраструктуру», — підсумував Ігор Жданов.

При цьому він зазначив, що голова Тернопільської ОДА Степан Барна дав доручення відновити енергопостачання на базі, щоб якнайшвидше розпочати тренувальний процес.

Михайло ЛИСЕВИЧ.

Тернопільська область.