Велоспорт (шосе). У столиці України найближчими днями відбудеться шоста серія одноденних велоперегонів Race Horіzon Park 2017. Цікаво, що змагання, які триватимуть у центрі Києва, мають 60-річну історію: із критеріуму вони перетворилися на три міжнародні професіональні перегони за участю елітних українських і великої кількості іноземних команд та суддів міжнародного класу.

До речі, заявки на участь, окрім господарів, подали, зокрема, команди з Азербайджану, Білорусі, Німеччини, Данії, Казахстану, Нідерландів, Італії, Польщі, Сербії, США, Чехії. Комісарами призначено представників Данії та Польщі, яких визначив Міжнародний союз велосипедистів (UCІ).

27 травня на Майдані Незалежності стартуватиме Horіzon Park Race Maіdan — другі за ліком перегони міжнародного веловік-енду. Зі стартом і фінішем на Хрещатику, вони неформально вважаються найпрестижнішими з п’яти одноденних стартів, які відбудуться в нашій столиці між 26 і 28 травня.

Цього разу маршрут суботніх змагань прокладено від Майдану Незалежності бульваром Шевченка й проспектом Перемоги до метро «Нивки» — вісім кіл по 19 км кожний, загальна дистанція — 154 км. Організатори припускають, що в одноденці велика ймовірність видовищного спринтерського фінішу.

Нагадаємо, торік перегони Maіdan зупинили через зливу й небезпеку для гонщиків на мокрій бруківці. Тоді маршрут пролягав Великою Васильківською.