Понад десять тисяч чоловік прийшли вчора до Меморіалу Слави в Луцьку, щоб попрощатися з Василем Мойсеєм, який загинув 20 лютого в Києві. А зранку загиблого в столиці бійця «Волинської сотні» відспівали в кафедральному Свято-Троїцькому соборі. Богослужіння очолив митрополит Луцький і Волинський УПЦ КП Михаїл. Перед цим Волинь провела в останню путь Сергія Байдовського з Нововолинська, Івана Тарасюка з селища Олики і Едуарда Гриневича з села Деревок Любешівського району. Таких багатолюдних похоронів, які відбулися в суботу-неділю, Волинь не пам’ятає.

Під час панахид священнослужителі і промовці говорили про необхідність зберігати мир і спокій в Україні, щоб більше не було таких жертв, щоб не гинули люди.

Схвально в області сприйнято і той факт, що досягнуто домовленості про співпрацю правоохоронних структур області із самообороною Майдану з підтримання громадського порядку і законності в області. Вже третю добу поспіль у Луцьку тривають патрулювання таких спільних груп. До кожної з них обов’язково входять працівники міліції, члени дружин носять спеціальні пов’язки, виготовлені на замовлення міської ради. Загальна їх чисельність у Луцьку становить понад п’ятсот чоловік. До патрулювання долучилися працівники трьох охоронних фірм: «Феміда», «Скорпіон». «Арсенал».

Особливу увагу звертають на охорону державних установ, підприємств зв’язку, транспортних комунікацій. Цілодобове чергування встановлено в будинку обласної ради.

Фото автора.

Волиняни прощаються з Василем Мойсеєм.