Веслування. Монтемор-у-Велью (Португалія). Етап світового Кубка з веслування на байдарках і каное. Українська збірна, яка вперше стартувала під орудою нового головного тренера, дворазового олімпійського чемпіона Юрія Чебана, продемонструвала відмінний результат, здобувши 11 нагород, п’ять із яких — найвищого ґатунку.

Одразу три золоті нагороди на рахунку байдарочника Олега Кухарика, який переміг в одиночці на дистанції 500 метрів, у четвірці (також на «п’ятисотці») разом із Кирилом Черноморовим, Данилом Кузьміним та Ігорем Труновим, а в байдарці-двійці з Віталієм Цурканом. Перемогу святкувала і чоловіча двійка у складі Ігоря Трунова й Івана Семикіна.

А медальний почин зробили Анастасія Тодорова й Анастасія Горлова, які посіли третє місце у байдарці-двійці на дистанції 200 метрів.

«Срібло» також в активі Ігоря Трунова (у спринті) й у жіночої байдарки-четвірки у складі Марії Кічасової, Анастасії Горлової, Анастасії Тодорової та Інни Грищун.

Бронзові призери Ріо-2016 каноїсти Дмитро Янчук і Тарас Міщук здобули дві медалі. Хлопці фінішували першими на дистанції 500 метрів і посіли друге місце на дистанції 1000 метрів. Дві бронзові нагороди Україні принесла Людмила Лузан (200 метрів, 500 метрів).