У суботу 22 лютого майже сто осіб, яких очолили лідери обласної організації партії «УДАР» брати Серпокрилови, спробували штурмом взяти будівлю обласної ради. Однак шлях їм перекрили правоохоронці й атаку було відбито. У результаті збройної сутички чотири чоловіки потрапили в лікарню. 

Як зазначають місцеві спостерігачі, луганський «УДАР», а точніше його лідери, не вперше радикалізють місцевий Євромайдан. Переважно луганська опозиція не прагне агресії й штурму місцевих адміністрацій, акцентуючи увагу лише на мирних акціях. Тому, вважають спостерігачі, можна сумніватися, що нинішнім режисером театру дій Серпокрилових є Кличко. До речі, зіткнення 22 лютого біля пам’ятника Шевченку голова Луганської обласної організації «Батьківщина» Ірина Веригіна назвала провокацією. Штаб національного опору Луганщини також заявив, що до цього «екстремізму жодного відношення не має».
Того ж дня ввечері було скликано позачергові сесії Луганської міської й обласної рад. Депутати обговорили ситуацію в країні, а також у регіоні й вимагали від Верховної Ради «негайного роззброєння всіх незаконних формувань незалежно від їх політичної приналежності й місця дислокації, прийняття законодавчої норми, яка передбачає створення місцевих сил правопорядку». Крім того, луганські депутати рекомендували міським і районним радам ухвалити рішення щодо створення народних дружин з охорони громадського правопорядку. Як пояснив голова Луганської облдержадміністрації Володимир Пристюк на мітингу на підтримку влади, який відбувся вчора біля пам’ятника Тарасові Шевченку, «народні дружини боротимуться з мародерством, провокаціями й хуліганством, щоб в області був порядок». Одночасно з акцією провладних сил у сквері Пам’яті відбулося народне віче, яке зібрало майже тисячу учасників. Акцію охороняли понад триста працівників міліції.
Загалом усі підприємства області, серед них і комунальні, працюють у звичному режимі. Ажіотаж населення довкола продуктів харчування дещо вщух, великих черг біля банкоматів немає. Міліція працює в посиленому режимі.
Фото автора.
По всьому периметру площі, де відбувалося народне віче, стояла міліція.