Учора Президент України Петро Порошенко здійснив робочу поїздку до Волинської області. Керівник держави відвідав пункт пропуску «Ягодин», що у селі Старовойтове Любомирського району.


Представники Держприкордонслужби та митниці ДФС ознайомили главу держави з умовами роботи прикордонників та працівників митниці. Слухаючи їх, Президент звернув увагу, що перетин кордону зупинено. І висловив незадоволення з цього приводу, поцікавившись з чим це пов’язано та звернувся до посадових осіб з вимогою негайно відновити пропуск вантажного транспорту, який перетинає кордон.


— Ми проїхали щойно, я дивлюся, у вас тут ніде не проходить оформлення. Вимагаю терміново відновити роботу і щоб пункти працювали у звичайному режимі, — звернувся до посадовців Петро Поро-шенко.
Глава держави поцікавився: скільки автомобілів стоять у черзі на кордоні. Йому доповіли, що з українського боку чекають на оформлення майже 160 вантажних автомобілів.


Президент провів нараду з усунення перешкод для оформлення перетину кордону для вантажного автотранспорту та усунення черг. Глава держави також висловився за необхідність покращення технічної частини оформлення і пропуску вантажних автомобілів та пришвидшення процедури. Зокрема, здійснення огляду автотранспорту та вантажів за процедурою одноразового контролю.


Керівник держави також поспілкувався з учасниками прикордонного руху — пасажирами і водіями.


Того самого дня Президент відвідав ТОЗ «П’ятидні» Володимир- Волинського району, яке очолює депутат обласної ради Валерій Діброва. Тут керівник держави взяв участь у відкритті потужного насіннєвого заводу, здатного щогодини підготувати десять тонн високоякісного посівного матеріалу.


Завершився візит на Волинь зустріччю в обласній раді з керівниками і активом області. Президент привітав волинян та заявив, що 11 червня українці зможуть без віз їздити до країн Європи. Цей день стане історичною датою, до якої Україна йшла дуже довго.

Волинська область.