Хокей. Останнім часом кількість можливих учасників національного чемпіонату скоротилася на три колективи. Про це стало відомо з офіційних заяв керівників клубів.
«Кривбас» (Кривий Ріг).
«На зборах ухвалено рішення, що наша команда не братиме участі у майбутньому сезоні УХЛ 2017/18. На таке рішення вплинула відсутність зацікавленості з боку адміністрації Кривого Рогу та місцевих інвесторів, з якими велися тривалі переговори щодо збереження та розвитку клубу і хокею в регіоні. На сьогодні клуб не має заборгованостей ні перед гравцями, ні перед постачальниками і партнерами».
«Дженералз» (Київ).
«У зв’язку з тим, що керівники міста та профільного міністерства не зацікавлені в розвитку спорту та, зокрема, хокею в столиці України, ми не розглядаємо участь клубу в майбутньому сезоні Української хокейної ліги».
Клуб не припиняє існування, а бере паузу.
«Витязь» (Харків).
«Багаторазові звернення клубу до міської та обласної влади не знайшли розуміння і підтримки. Вони не змогли хоч чимось допомогти нашій команді. Варто зауважити, що весь минулий сезон клуб грав без їхньої підтримки! Також клуб не отримував жодних пільг і дотацій. Клуб має низку заборгованостей і перед гравцями, і перед партнерами, які надавали послуги «Витязю». Це не дає можливості будувати плани на наступний сезон».
***
Поки що мовчать у клубах «Донбас» (Донецьк), «Кременчук» та «Білий Барс» (Біла Церква). Але навіть якщо вони не збираються відмовлятися від участі в змаганнях, це все одно не вирішить складну ситуацію. Національний чемпіонат за участю лише трьох колективів — це просто несерйозно...