Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов у неділю зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом США в Україні Джеффрі Пайєттом.

Під час зустрічі сторони обговорили питання відновлення легітимної влади в Україні. «Формально Верховна Рада поклала на мене повноваження глави держави, відповідно до Конституції я маю виконувати деякі його функції», — сказав Голова Верховної Ради.

Крім того, О. Турчинов зазначив, що головне питання сьогодні — сформувати нову парламентську більшість, щоб негайно затвердити уряд народної довіри.

«Сподіваюся, Майдан підтримає цей новий уряд», — сказав він, додавши, що це надзвичайно важливо в умовах економічного колапсу, який залишила влада В. Януковича.

У свою чергу, Дж. Пайєтт висловив тверду прихильність справі розвитку партнерства США з Україною та її народом.

«Ми співчуваємо народу України і розуміємо, що в революції багато мучеників. Найкращий спосіб вшанувати їх пам’ять — забезпечити консолідацію демократичних сил для формування нового уряду, — зазначив посол. — Я маю ще одне послання від Конгресу США — переказати всьому українському народу підтримку американської нації. Ми підтримуємо вас».

Прес-секретар Голови Верховної Ради України.

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.