Футбол. Тренером «Барселони» став тепер уже екс-наставник «Атлетіка» з Більбао Ернесто Вальверде. Про це повідомляє офіційний сайт «синьо-гранатових». Цікаво, що в «Барсі» не виявилося жодної людини, котра була б проти цього призначення.


Цей 53-річний фахівець змінив на посту тренера Луїса Енріке. Раніше Вальверде як футболіст виступав за «Барселону» (1988—1990 роки).


Контракт каталонців із наставником, який раніше працював, окрім «Атлетіка», і в інших іспанських клубах — «Еспаньол», «Вільярреал», «Валенсія», а також грецькому «Олімпіакосі» (Пірей), розраховано на два роки.


До речі, 17 серпня 2015 року Вальверде привів «Атлетік» до першого трофея за 31 рік. За сумою двох матчів баски тоді сенсаційно обіграли «Барселону» в матчі за Суперкубок Іспанії (4:0 і 1:1).


Нагадаємо, минулої суботи «Барселона» під орудою Луїса Енріке виграла рекордний (29-й) Кубок Іспанії. Каталонці перемогли в Мадриді на арені «Вісенте Кальдерон» (цей стадіон незабаром буде зруйновано) баскський клуб «Алавес» (Віторія-Гастейс) — 3:1.