Голова Комітету Верховної Ради з питань фінансової політики і банківської діяльності Сергій Рибалка (на знімку в центрі) провів робочу зустріч із колегами зі Сполучених Штатів Америки: заступником торгового представника США з питань Європи і Середньої Азії Бетсі Хафнер, представником Міністерства фінансів США Стівом Свортц, а також представниками Посольства США.

Під час спілкування зачепили теми стану банківської системи України та очищення банківського сектору від проблемних банків, акцент зробили на пріоритетних питаннях у роботі фінансового комітету, а також обговорили законопроект про регулювання електронних платежів.
«Нас із експертами цікавить досвід Сполучених Штатів як країни з чи не найбільш розвиненим фінансовим ринком та величезною практикою його регулювання, — сказав С. Рибалка. — Ми з великою групою експертів розробили власну стратегію розвитку банківської системи до 2020 року та провели широке кількамісячне обговорення в науковій та експертній спільноті. Американські колеги довідалися про наші ключові законодавчі ініціативи. Зокрема про те, що ми разом з Олегом Ляшком, Віктором Галасюком та іншими колегами по парламенту переконали уряд у необхідності створення експортно-кредитного агентства».
За словами голови фінансового комітету, Мінекономрозвитку вже розпочало підготовчу роботу з цього приводу і планує залучати міжнародних експертів, які брали участь у створенні таких інститутів у різних країнах. Сергій Рибалка переконаний, що в Україні необхідно кардинально збільшувати фінансування програм компенсації відсоткових ставок із державного бюджету. На його думку, дуже корисними в цьому питанні стануть міжнародні методики оцінки такого впливу на економічне зростання та структурні зміни економіки.
«Співпраця з американськими партнерами над удосконаленням українського законодавства з використанням найуспішніших міжнародних практик є дуже важливою для нас. Ми домовилися про наступну зустріч під час пленарного тижня у більш широкому форматі, за участю членів нашого фінансового комітету та вітчизняних експертів», — зауважив Сергій Рибалка.

Леся КІХНО.
Фото прес-служби депутата.