Останню добу (станом на 31.05) бойовики понад 40 разів відкривали вогонь по наших військових. Переважно били із важкого озброєння. Найбільше обстрілів — на маріупольському напрямку. Зі 120 мм мінометів протягом години терористи обстрілювали поблизу Новотроїцького. Також із настанням сутінків терористи застосовували стрілецьку зброю та гранатомети неподалік Широкиного, Гнутового, Березового, Богданівки, Павлополя, Мар’їнки та Красногорівки.
На донецькому напрямку і на всій лінії фронту загалом найгарячішою точкою залишається Авдіївка та її передмістя. Так, російські найманці вкотре обстріляли з мінометів місто. У результаті поранення дістали троє мирних мешканців, які в момент обстрілу перебували на автобусній зупинці. Всіх їх госпіталізовано до міської лікарні. Один з них — у важкому стані. Також одна з мін влучила у подвір’я приватного будинку. Там, на щастя, ніхто не постраждав. Окрім того, з піхотного озброєння бойовики гатили в районі Пісків та Зайцевого. Неспокійно й на луганському напрямку. Там бандити били з гранатометів та стрілецької зброї поблизу Кримського, Станиці Луганської, Сизого та станції Донець.
Як повідомили вчора в прес-службі поліції Донецької області, бойовики також обстріляли село Зелений Гай Волноваського району. Під вогонь потрапила територія дитячого табору. «На момент обстрілу в будівлі перебував лише охоронець. Постраждалих немає. Слідчо-оперативна група обстежила місцевість і виявила шість пошкоджених вікон», — йдеться у повідомленні відомства.