Делегація Рахункової палати на чолі з т. в. п. Голови Рахункової палати Олександром Яременком взяла участь у Х Конгресі Європейської організації вищих органів фінансового контролю (EUROSAІ), що відбувся в Стамбулі (Турецька Республіка) наприкінці травня.

 

На знімку: т. в. п. Голови Рахункової палати Олександр Яременко та начальник управління стратегічного розвитку, аналітики та стандартів Рахункової палати Геннадій Шах на Х Конгресі EUROSAІ.


Фото надано Управлінням інформаційної політики Рахункової палати.


Головна тема конгресу — «Впровадження Міжнародних стандартів вищих органів фінансового контролю: виклики та їх вирішення». Учасники заходу обговорили і схвалили новий Стратегічний план EUROSAІ на наступний шестирічний період. Відбулися також семінари й робочі сесії з різної тематики, що дали змогу обмінятися досвідом і напрацюваннями з найважливіших питань для вищих органів фінансового контролю та їхніх країн.


Під час конгресу Рахункова палата України, яка очолює робочу групу EUROSAІ з аудиту коштів, виділених на попередження та ліквідацію наслідків катастроф, представила Звіт про діяльність робочої групи за 2015—2017 рр. та Стратегічний план діяльності робочої групи на наступні три роки. Особливу увагу в новому Стратегічному плані приділено виконанню Порядку денного ООН у галузі сталого розвитку на період до 2030 року.
Визнаючи досягнуті робочою групою результати, а також можливість у рамках її діяльності сприяти моніторингу і перевірці досягнення Цілей сталого розвитку, 


Х Конгрес EUROSAІ одностайно прийняв рішення про продовження мандата діяльності робочої групи EUROSAІ з аудиту коштів, виділених на попередження та ліквідацію наслідків катастроф, на наступний трирічний період. Прийняте конгресом рішення є, безперечно, високою оцінкою діяльності робочої групи і Рахункової палати України, визнанням актуальності зазначеної тематики для всіх країн Європи та світу.


Управління інформаційної політики.