Голова Верховної Ради України Андрій Парубій в останній день свого офіційного візиту до Грузії відвідав селище Хурвалетті за вісімдесят кілометрів від Тбілісі. Саме тут російські окупаційні війська восени 2011 року незаконно провели кордон між вільною Грузією та її окупованими територіями.


«Це село було розділено колючим дротом на дві частини. Цей колючий дріт розділив родини, долі людей, дорогу із села на цвинтар. Цей колючий дріт — символ сучасної путінської Росії», — заявив Голова Верховної Ради під час огляду незаконної демаркаційної лінії, повідомив прес-секретар Голови Верховної Ради Андрій Ковальов.

 


У зоні розмежування глава парламенту поспілкувався з місцевими мешканцями, зокрема, з Давидом Ванішвілі (на знімку), який розповів, що «щомісяця він перелазить через колючий дріт на вільну територію Грузії, щоб отримати пенсію, а коли повертається, його затримують російські окупаційні сили і забирають пенсію у вигляді так званих «штрафів».


Під час відвідин зони розмежування Андрій Парубій поспілкувався з військовими та цивільними грузинськими спостерігачами та місцевою пресою.


«Такий сценарій окупант готує і Україні. Вони не вигадують нічого нового. Вони чекають слушного моменту, щоб поділити нашу країну таким самим колючим дротом. Але Україна бореться! Вірю, що ми і наш братній грузинський народ переможемо агресора, бо на нашому боці правда — і ми звільнимо окуповані землі!» — заявив Андрій Парубій під час спілкування з грузинськими журналістами.


Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.