Футбол. Чемпіонат України. Прем’єр-ліга. Другий етап. 32-й тур. 31 травня.


Перша шістка.
«Динамо» — «Чорноморець». 2:1. Одеса. «Чорноморець». 6 123 глядачі. Рефері — Козик (Мукачево). Голи: Гонсалес, 29, Ярмоленко, 64 — Андрієвський, 53 (п).


«Зоря» — «Олімпік». 2:0. Запоріжжя. «Славутич-Арена». 1 600 глядачів. Рефері — Балакін (Київ). Голи: Соболь, 27, Петряк, 80. Вилучено Емерсона («Олімпік», 32, фол останньої надії).


«Олександрія» — «Шахтар». 1:1. Олександрія. КСК «Ніка». 5 826 глядачів. Рефері — Можаровський (Львів). Голи: Старенький, 23 — Борячук, 19.


Друга шістка.
«Сталь» — «Ворскла». 0:0. Дніпро. «Метеор». 420 глядачів. Рефері — Пасхал (Херсон).


«Дніпро» — «Волинь». 1:0 (матч не дограно). Дніпро. «Дніпро-Арена». Рефері — Бондар (Київ). Гол: Довбик, 33.


«Карпати» — «Зірка». 2:1. Львів. «Арена Львів». 1 851 глядач. Рефері — Романов (Дніпро). Голи: Нестеров, 22, Матвієнко, 62 — Прядун, 11.


Бомбардири: Ярмоленко («Динамо») — 15 м’ячів, Феррейра («Шахтар») — 13, Бланко Лещук («Шахтар») — 11, Мораес («Динамо») — 10, Бєсєдін, Гармаш (обидва — «Динамо») — по 9, Хльобас («Ворскла») — 8.

 


***


Хоч перед цим туром уже визначилися призери і невдахи чемпіонату, однак відбулися події, котрі набули неабиякого резонансу. Перша з них особливо засмутила. На жаль, матч «Дніпро» — «Волинь» команди не дограли через негідну поведінку вболівальників господарів.


На старті другого тайму фани дніпрян кинули петарду в карний майданчик «Волині», котра вибухнула поряд із воротарем лучан Романом Жмурком. Після цього рефері Іван Бондар вивів команди з поля і припинив зустріч.

Своєю чергою вболівальники «Дніпра» влаштували справжнє фаєр-шоу на стадіоні.


За підсумками сезону «Дніпро» і «Волинь» залишають УПЛ. І маємо от таке прикре прощання.


***


Інша подія, котра також привернула увагу, сталася в Одесі. На прес-конференції після матчу з «Чорноморцем» наставник киян Сергій Ребров повідомив про своє рішення піти у відставку з посади тренера «Динамо».


Реброва призначили тренером «Динамо» у травні 2014 року. Тоді він змінив біля керма команди Олега Блохіна.


При Реброві кияни двічі поспіль ставали чемпіонами країни, перервавши гегемонію «Шахтаря», раз перемагали в матчі за Суперкубок і двічі вигравали Кубок України, а також вперше з сезону-1998/1999 вийшли до плей-оф Ліги чемпіонів.


***


Президент «Динамо» Ігор Суркіс розповів, як до останнього моменту сподівався, що Сергій Станіславович продовжить роботу з командою. І звинуватив лже-експертів, котрі затравлювали Реброва:


— Той вантаж з боку лже-експертів, які нікого не тренували й нічого в житті не досягли після своєї футбольної кар’єри, не називатиму прізвища, вони самі чудово все розуміють, які лише сидять та мудрують щонеділі у телевізорі. Напевно, частково й вони довели тренера до такого стану, що він вирішив узяти паузу...


***


Суркіс пообіцяв найближчим часом назвати ім’я нового наставника «Динамо». Тепер тривають розмови, що столичну команду може очолити Олександр Хацкевич. А його помічниками стануть Олег Лужний, Юрій Мороз, Максим Шацьких і Олександр Шовковський.


***


Як уже повідомлялося, наступний чемпіонат УПЛ стартує 16 липня. А за день до цього «Шахтар» і «Динамо» посперечаються за Суперкубок України.